Eindhoven,
08
december
2023
|
08:57
Europe/Amsterdam

Fontys komt samen bij nieuw evenement

Een nieuw evenement voor en door medewerkers en studenten waarbij heel Fontys samenkomt. Dat is de strekking van het gloednieuwe Fontys for society event, dat komend jaar voor het eerst plaatsvindt op vrijdag 13 september.

Campus Rachelsmolen is met drie nieuwe gebouwen inmiddels getransformeerd tot een inspirerende onderwijsomgeving. Die omgeving wordt op de tweede vrijdag in september omgetoverd tot een heus festivalterrein. Een podium waar samenwerkingsinitiatieven bij elkaar komen en allerlei opbrengsten uit het onderwijs en onderzoek van Fontys tentoongesteld worden. Alles binnen het thema ‘Sustainable’.

Ieder van de in het totaal zes gebouwen op de campus in Eindhoven draagt deze dag een eigen thema, zoals ondersteunende technologieën, slimme mobiliteit, gezonde en inclusieve samenleving, creatieve economie, toekomst van leren en duurzaamheid en circulariteit. “We gaan deze dag inspireren, ontmoeten, samenbrengen en ook van elkaar leren”, laat initiatiefneemster Nicolette Koot weten.

Impact op elkaar
Binnen Fontys wordt al veel georganiseerd, waaronder ook een scala aan events. Met het Fontys for society event komt daar nog een evenement bij. En met een goede reden, legt Koot uit. “We organiseren heel veel moois, maar er is niet één plek waar alles samenkomt. Met ons onderwijs en onderzoek maken we veel impact richting bijvoorbeeld de maatschappij, partners en potentials, maar niet op elkaar. Daar brengen we met het Fontys for society event verandering in.”

Dat gebeurt door middel van onder andere best practices, workshops, lezingen, activiteiten en entertainment. “Inclusief een hapje en een drankje, de uitreiking van de Fontys For Society-awards en de officiële opening van het studiejaar, met als bedoeling dat we gedurende het jaar met elkaar in contact blijven, elkaar weten te vinden en op de hoogte blijven van wat er binnen Fontys leeft en speelt.” [Noëlle van den Berg]

Boilerplate

Het Fontys for society event vindt vrijdag 13 september plaats van 12.00 tot 18.00 uur op Campus Rachelsmolen in Eindhoven. Wil je als docent, onderzoeker, lector, medewerker of student deelnemen aan deze dag door middel van een activiteit, best practice, lezing of workshop, meld je dan aan via het inschrijfformulier op de website. Heb je vragen? Mail dan naar forsociety@fontys.nl.

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.