COLUMN, Janneke Gielisse,
13
juli
2022
|
09:25
Europe/Amsterdam

FOMO of JOMO?

Het is bijna vakantie. Nu echt bijna.

In regio midden en noord zijn basis- en voortgezet onderwijs al vakantie aan het vieren en ook in regio zuid is het tijd voor het laatste onderwijs, de laatste lessen, toetsen en vergaderingen. De pubers zijn al bijna de hele week thuis. Nog iets met boeken inleveren, sportdag en een rapport ophalen. Zwaar leven hoor.

En dan is het tijd voor even helemaal niks. Of nou ja, helemaal niks. Alles mag en kan weer. Dus gooide ik enige tijd geleden de vraag op tafel ‘wat te gaan doen met en op vakantie in de zomer’. We waren er snel uit. Niet dus.

Ik wilde nieuwe dingen ontdekken, maar liefst zonder al te veel moeite. Want druk en veel aan mijn hoofd met werk en studie. De puber wilde niet weg en vooral chillen met vriendjes en werken. Want sparen voor een brommer. De jongste wilde vooral zwemmen en manlief wilde niet te ver rijden.

We mopperden er een beetje over, gooiden wat opties op tafel, en net zo snel er weer vanaf. Tot we tot de conclusie kwamen dat Duitsland wel een idee was. Naar een plek waar we veel vaker komen. Boven op een berg, amper wifi, kroegje en bossen om de hoek. We hoeven er niks en kunnen er heel veel. Vast ook nieuwe dingen.

En ik realiseerde me twee dingen. Dat het een reuze luxe is dat je in het onderwijs zoveel vrije dagen hebt om te doen waar je zin in hebt. Én dat vakantie draait om even niks hoeven, behalve samen tijd doorbrengen op een fijne plek.

Ik wens jullie een fijne zomer! Wat jouw of jullie plannen ook zijn: rust lekker uit en maak er een zo mooi mogelijke tijd van!

Janneke Gielisse werkt bij Fontys als marketingmanager en consultant. Zij leest alles wat los en vast zit en schrijft graag. Ze heeft een groot hart voor onderwijs, een leven lang ontwikkelen en doen. En heeft er ook een mening over. Klik hier voor haar eerdere columns.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.