Eindhoven,
24
oktober
2019
|
15:29
Europe/Amsterdam

Fietstunnel Stappegoor duurder, maar komt er wel

Ondanks dat de kosten 1,2 miljoen hoger uitpakken dan begroot, stemt de gemeenteraad van Tilburg in met de bouw van een fietstunnel op Stappegoor. De tunnel wordt onder de Ringbaan Zuid aangelegd om ervoor te zorgen dat duizenden studenten scholieren en dagelijks veilig aankomen op school.

Dagelijks steken bijna 10.000 (brom-)fietsers, waaronder uiteraard ook veel Fontys-studenten, over op dit voor tweewielers drukste kruispunt van de Ringbaan Zuid. Verwacht wordt dat in 2030 het aantal fietsers op dit verkeerspunt met nog eens 20 procent gaat toenemen, ten opzichte van nu. In 2020 wordt met de bouw van de tunnel begonnen, maar het is nog niet bekend hoe lang de bouw ervan gaat duren. 

Zo de fietsgarage in fietsen
De nieuwe tunnel sluit heel goed aan op het nieuwe gebouw P8 op Stappegoor. “Straks kun je vanuit die fietstunnel rechtdoor de fietsgarage van P8 in rijden. Hier is plek voor circa 800 fietsen”, vertelt Jakob Sutmuller, procesmanager huisvesting en campusontwikkeling bij Fontys.

“Wij zijn vanuit Fontys niet direct betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe fietstunnel. Die komt er met name vanwege de verkeersveiligheid. Met die tunnel sluit de campus wel makkelijker aan op het centrum van Tilburg.” [Lilian Lauwerijssen]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.