Eindhoven,
07
maart
2024
|
21:52
Europe/Amsterdam

Feestelijke opening van nieuwbouw Rachelsmolen

Natuurlijk, de gebouwen worden al drie maanden gebruikt door medewerkers en studenten die eerst aan de Theodor Fliednerstraat en op het TU-terrein waren gehuisvest. Maar vandaag was dan de officiële opening van de nieuwbouw op campus Rachelsmolen in Eindhoven. Kleurrijk, muzikaal, vrolijk. En met bijna een bedrijfsongevalletje, met dank aan burgemeester Dijsselbloem.

Het heeft jaren geduurd, maar nu is het dan af. En dat mag gevierd worden. Even niet letten op de weinig inspirerende naamgeving van de drie: R11, R12 en R13, dat kun je van bijna alle Fontysgebouwen zeggen. Maar zeker R12 en R13 zijn fraaie panden en geef de lente nog wat meer ruimte en ook het buitendeel van deze campushelft kan een heerlijke plek zijn om buiten te zitten of rond te hangen. 

En dat geldt niet alleen voor studenten en medewerkers van Fontys. Want zoals een trotse Fontysvoorzitter Joep Houterman in zijn openingsspeech de honderden aanwezigen voorhield: “Deze campus moet een campus zijn waar onderwijs en onderzoek samenkomen, en wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met de buitenwereld. Ons motto is niet voor niets Fontys for Society.”

Houterman hoopt dat de duizenden studenten en medewerkers op deze campus dagelijks een nieuw thuis vinden. “En dat ook zo voelen. En dat straks ook weer uitstralen naar de gasten die we hier ontvangen.” Die gasten kunnen ook gewoon omwonenden zijn of andere bezoekers uit de regio en elders. “Niet voor niets hebben we alle hekken laten verwijderen om er een open campus van te maken. Datzelfde willen we ook doen met Stappegoor in Tilburg, met de campus in Venlo en onze andere locaties." [Tekst loopt door onder foto's]

De Eindhovense burgemeester Jeroen Dijsselbloem toonde zich eveneens trots en verhuld met de nieuwbouw. Hij sloot aan bij de woorden van Houterman: “Zo'n campusconcept als deze heeft een grote meerwaarde. Prachtig ook dat die hekken weg zijn. Waar ik ook kom in de stad, er zijn altijd Fontysstudenten. Dat toont de betrokkenheid van Fontys en van de studenten bij deze stad en regio aan.”

Waarna met een druk op de welbekende rode knop door beide bestuurders en een drietal studenten de openingsshow werd ingezet. Met veel vlagvertoon, een operazangeres, dansers en muzikanten - allemaal studenten van Fontys. 

Gevaarte
Dit feestelijke deel kreeg nog een plechtiger slotstuk in de vorm van een loodzware plaquette die in de bestrating werd aangebracht. Waarbij de burgemeester in het kraanwagentje plaats mocht nemen om die steen op de juiste plek neer te leggen. En vervolgens het gevaarte bijna op de tenen van Houterman plantte. “Je moet het een beetje spannend maken”, zei hij nadien gekscherend. [Jan Ligthart]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.