Eindhoven,
14
mei
2018
|
10:21
Europe/Amsterdam

Examens

Eerder vertelde ik over een neef die zijn studie werktuigbouwkunde bij Fontys stopte. Hij gaat nu ongeveer hetzelfde maar dan anders in Den Bosch doen.
Voor het zover is verdient hij wat geld met een baantje, en reisde hij drie weken door Amerika - wat ik te kort vond maar hij geweldig. Daar ben ik dan ook een norse oom voor en hij een onstuimige jongeling. Ik ben gewoon jaloers, leest u natuurlijk tussen de regels door.

Een andere neef, zijn tweelingbroer, begint aan zijn examens VWO. Hij gaat slagen, dat weet ik nu al. Hij is slim, weet wat hij wil en kan, ondanks een matig rechterbeen, ook heel goed voetballen. Ik ben gewoon jaloers, dat leest u natuurlijk weer tussen de regels door.

Vorige week overkwam hem iets naars in de horeca. Verkeerd drankje, fout café, lange nacht. Mobieltje kwijt, schoenen gejat, dure jas foetsie. De vrienden- en familiewhatsappgroepen draaiden overuren en iedereen had zijn mening en mededeelzaamheid natuurlijk snel klaar, zo werkt het tegenwoordig. Ik sprak hem op moederdag. Heel eventjes want ondanks de drukte van neven, nichten, ooms en tantes klapte hij zijn laptop open en begon te studeren. Ik hapte ondertussen in een stuk kruimeltaart. Nog steeds jaloers.

Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.