Tilburg,
19
april
2018
|
15:20
Europe/Amsterdam

Examen in de lucht

Presentatie tien afstudeerders circusopleiding Fontys

De circusopleiding in Tilburg - de Fontys Academy for Circus and Performance Art - telt slechts zeventig studenten. Tien daarvan laten volgende week 25 en 26 april hun graduation acts zien in de voorstellingszaal van hun opleiding op Stappegoor in Tilburg. Bron maakte een filmpje tijdens de voorbereidingen.

download
Studenten circusopleiding

“Deze studenten hebben een hoog-technisch niveau”, aldus opleidingsleider John van Riemsdijk.
Het is een internationaal gezelschap. Na hun afstuderen waaieren ze weer uit over Europa en verder. “Ze komen terecht in onder meer theatervoorstellingen of beginnen hun eigen company”, zegt Van Riemsdijk.
Europa telt twaalf van dit soort hbo-circusopleidingen.

De presentatie is gratis en voor iedereen toegankelijk, maar reserveren is wel nodig.

Festival Circolo naar Tilburg

Deze oktober komt voor het eerst circusfestival Circolo naar Tilburg. Circolo is een tiendaags internationaal circusevenement, dat tot nu toe om het jaar in Liempde werd gehouden. Voor de Fontys-circusopleiding biedt de verhuizing naar Tilburg volop kansen. De studenten van deze opleiding werkten al mee aan vorige edities van Circolo, maar nu het in Tilburg is gevestigd, wordt dit nog vanzelfsprekender, aldus opleidingsleider John van Riemsdijk.

Bovendien houdt Circolo straks in de ‘tussenjaren’ ook een indoor festval in onder meer de Nieuwe Vorst en Theaters Tilburg. Het buitenevenement vindt van 12 tot en met 21 oktober plaats in het Leijpark.