Eindhoven,
15
april
2020
|
12:58
Europe/Amsterdam

Er is in tien dagen tijd veel veranderd in dit land

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezig houdt in deze crisistijd. Deze aflevering: Pepijn (23), student IEMES in Tilburg.

“Ik heb meegedaan aan een medisch onderzoek, waarbij ze kijken naar nieuwe medicatie. Daar heb ik tien dagen gezeten voor een goede vergoeding. Zo maak ik van deze negatieve situatie iets positiefs. Ik heb al eens vaker meegedaan, maar dit was het langste experiment. Het is apart om nu weer naar buiten te komen, want Nederland is heel veel veranderd in tien dagen

Ik deed dit in een medisch onderzoekscentrum, naast het Martiniziekenhuis in Groningen. Daar leef je in een woonkamer, bijna hetzelfde als normale quarantaine, alleen krijg je er geld voor. Iedereen die ik vertel dat ik hieraan meedoe verklaart me voor gek, maar het centrum is heel transparant in wat ze doen.

Voordat je de kliniek in mag, moet je getest worden en alles desinfecteren met alcohol. Dit moeten de werknemers ook. Als je binnen zit ben je safe, want werknemers dragen mondkapjes en houden ook de anderhalve meter afstand.

Ik ken deze onderzoeken door een vriend, die me eens vertelde over de mooie vergoeding die er tegenover staat. Elke keer als ik op reis wilde gaan, ging ik van tevoren zo’n onderzoek doen voor het geld. Toen het bericht naar buiten kwam dat de scholen gingen sluiten, besloot ik om dit weer te doen. Ik kan er gewoon aan school werken en het is nauwelijks anders dan thuis zitten." [Kasper Wienk

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.