Eindhoven,
06
april
2020
|
11:39
Europe/Amsterdam

We hebben 'gewoon' meivakantie

Coronacrisis of niet, Fontys laat de meivakantie gewoon doorgaan. Dat gebeurt vooral om de druk op de medewerkers enigszins weg te nemen. Er wordt nu uitsluitend digitaal onderwijs gegeven, maar juist vanwege die bijzondere omstandigheden is de druk voor velen wellicht groter dan normaal.  

De meivakantie is dit jaar van 27 april tot en met 1 mei. Het Fontys-bestuur heeft er nadrukkelijk voor gekozen om die onderwijsvrije week door te laten gaan, ook al kunnen mensen nergens anders heen dan hun eigen achtertuin of balkon.

"We merken dat het verzorgen van onderwijs op afstand, het thuiswerken en het tegelijkertijd thuis onderwijzen/opvangen van kinderen het nodige van medewerkers vergt", aldus de mededeling op de speciale webpagina met bestuursmededelingen van Fontys. "Wij denken dat het goed is om een week afstand te nemen van het werk en even niets te doen."

Aanmoedigen
Medewerkers van ondersteunende diensten zoals P&O, Financiën, IT en Marketing en Communicatie zijn op twee kalenderweken na (eentje in de zomervakantie en de eerste week van de kerstvakantie) vrij om zelf hun vakantiedagen te bepalen. In grote lijnen worden daarbij ook gewoon de 'schoolvakanties' gevolgd.

Om bovenstaande reden vraagt het bestuur echter ook deze medewerkers om de week van 27 april vrij te nemen. Het wordt 'aangemoedigd' om dat te doen, het verplicht vrij laten nemen ligt arbeidsrechtelijk moeilijk.

Bron

In elk geval nemen ook de medewerkers van Bron een tijdje vrijaf in de periode van de meivakantie. Vanaf woensdag 6 mei zijn we weer in de lucht. Uiteraard melden we ons eerder als er grote nieuwsontwikkelingen mochten zijn die daar aanleiding toe geven. [Jan Ligthart