Eindhoven,
18
september
2019
|
13:38
Europe/Amsterdam

Eindhoven door de ogen van gitarist Gio Sliwa

Voor Bron Magazine – een eenmalige uitgave voor eerstejaars – vroegen wij aan gitarist Gio Sliwa van House of Rock wat hij van de stad Eindhoven vindt. "Naast het openbaar vervoer, zou ik niets veranderen aan deze stad.”

Fotografie: Charlotte GripsGitarist Gio Sliwa (27) speelde met zijn band House of Rock deze zomer op de Zwarte Cross. Hij treedt ook op met de bekende Eindhovense muzikant Bertus Borgers. De gitarist behoort tot de eerste lichting van het Eindhovense Rockcity Institute. Daarna volgde hij Fontys Rockacademie in Tilburg. Toch bleef hij in Eindhoven wonen. Daar ligt zijn hart.

Waar in Eindhoven kom je graag?
“Als ik zin heb in een biertje ga ik naar de Brewpub Van Moll, een plek waar je speciaalbier kunt drinken en waar ze ook bier brouwen. Om te eten ga ik regelmatig naar King Thai. Ik hou wel van een beetje pittig. En ook bij Passie voor Nasi op Stratumseind ben ik te vinden.”

Wat vind je mooi aan Eindhoven?
“Ik vind het industriële aan Strijp-S ontzettend mooi en ook het moderne van de stad. Eindhoven is geen klassieke stad zoals Den Bosch of Utrecht, maar toch houd ik ervan. Ik woon hier graag. De mensen zijn bovendien warmhartig hier in het zuiden. In Maarssen, waar ik oorspronkelijk vandaan kom, is iedereen veel meer op zichzelf.”

Als je één ding zou kunnen veranderen aan Eindhoven, wat zou het dan zijn?
“Het openbaar vervoer. Ik kan er nog steeds niet bij dat Helmond vier stations heeft en Eindhoven maar twee. Verder zou ik niks veranderen aan deze stad.”

Welke tip wil je meegeven aan nieuwe studenten?
“Ik denk dat het als student heel belangrijk is dat je een leuke plek vindt om te wonen. Ik woonde zelf op kamers op Strijp-S. Daar had ik veel studenten om me heen en dat was heel gezellig. Er zijn veel speciale plekken voor studenten om te wonen in Eindhoven, dus die zou ik zeker opzoeken.” [Whitney Janssen]

Dit artikel verscheen eerder in Bron Magazine, een eenmalige uitgave voor eerstejaars.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.