Eindhoven,
06
november
2018
|
09:30
Europe/Amsterdam

Eetpatroon

Mijn grootste angst aan op kamers gaan was het eten. ‘Een ongezond eetpatroon hoort er nu eenmaal bij’, hoorde ik mensen zeggen. Ik zag het al voor me: iedere dag thuisbezorgd.nl, afbakpizza’s of maaltijdsalades (misschien vertel ik je nu iets nieuws, maar maaltijdsalades zijn niet gezond). Ik zou het zo niet gaan doen.
‘Misschien komt dat omdat ik er veel mee bezig ben, maar mijn eetpatroon is echt prima’, vertel ik aan iedereen. Natuurlijk eet ik vaak gezond, met genoeg fruit en volkorenproducten, maar vaak ook weer nét niet. Dan heb ik de hele dag gelet op wat ik eet en eindig ik ’s avonds met een zak snoep of een bak ijs in bed.

Omdat ik in het openbaar niet zo slecht eet, voel ik me er beter door. Vrienden zie ik op school komen met een half witbrood en een bak smeerkaas. Aan het einde van de dag is alles op. Dan denk ik: pff, gelukkig eet ik niet zo slecht. Vervolgens fiets ik naar de supermarkt om nog een pak koekjes te halen. Ja, zo erg kan het zijn.

Doordat ik me bewust werd van dit gedrag ben ik de laatste tijd bezig met een gezond ‘dieet’. ’s Ochtends eet ik een bakje yoghurt, ’s middags drie boterhammen en ’s avonds AVG (aardappeltjes, vleesvervanger en groenten). Nog maar héél af en toe maak ik een slippertje. Zoals nu. Ik schrijf dit stuk in de trein, ik moest haasten en had nog niet ontbeten. Daarom eet ik nu een zak chips leeg. Ach ja, een student blijft nou eenmaal een student!

Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.