Renée de Kruif,
21
maart
2018
|
13:10
Europe/Amsterdam

Naar Hotel Timeless ga je niet voor een goede nachtrust

Naar Hotel Timeless ga je niet voor een goede nachtrust. Er zal ook geen bed te vinden zijn. Wat je er wel vindt, is een decor aan muziekstijlen en een verrassing in iedere kamer. "Hotel Timeless is gebaseerd op het idee van een tijdmachine", vertelt een van de makers, Emma de Waal.

Op vrijdag 30 maart, de vrijdag voor Pasen, begint Paaspop. Het festival in Schijndel is de opening van het festivalseizoen. Naast bijna tweehonderd acts is er nog meer te doen en te beleven tijdens het driedaagse feestje. Zo is er het veldje 'Join Us',  waar creatievelingen zich met behulp van financiële steun van de organisatie mogen uitleven. "Ik zag een oproep op Facebook en ik heb meteen een groep studiegenoten bij elkaar getrommeld", vertelt Emma. "

Emma is doublure eerstejaars student aan Fontys Academy for Creative Industries (ACI) in Tilburg. "Omdat ik doublure ben, hield ik de eerste maanden van het schooljaar tijd over. Dus toen ik de oproep van Paaspop zag, heb ik niet lang getwijfeld." Samen met negen andere eerstejaars is Emma aan de slag gegaan.

Muziekthema
Hotel Timeless is dus geen echt hotel. "We bouwen drie kamers. De kamers hebben allemaal een muziekthema. Zo hebben we een kamer uit de jaren dertig, een uit de vijftiger jaren en eentje uit de jaren tachtig, vertelt Emma. "We hebben hiervoor gekozen, omdat je op Paaspop veel muziekstijlen voorbij hoort komen, maar uit die jaren niet meer." 

Emma was vorig jaar vrijwilliger op het festival, dus was al bekend met het concept van Join Us. Ze vindt het samenwerken met een groot festival zoals Paaspop erg leuk, maar ook zwaar. "Zwaarder dan ik vooraf dacht", lacht ze. "Ik heb het wel een beetje onderschat. Het is natuurlijk heel serieus, omdat het zo'n grote naam is. Dat is toch heel anders, dan werken aan een schoolopdracht. Daarnaast krijgen we financiële steun van de organisatie, dus je wilt het ook goed neerzetten. Maar het is erg leuk om te mogen doen en ook leerzaam voor mij als student."

Geheim
Pas sinds eind januari kon de groep echt aan de slag met hun plan voor Hotel Timeless. "We hebben dus niet zo veel tijd. In totaal bouwen we drie kamers waar festivalgangers doorheen kunnen lopen. Per kamer kunnen vijf mensen naar binnen. In iedere kamer is iets te zien of te doen. Wat dat gaat zijn, houden we natuurlijk nog even geheim."

Toch alvast een voorproefje zien van wat je kunt verwachten in de kamers? De studenten hebben zelf een filmpje gemaakt in het thema van een van de kamers. [Renée de Kruif]

download
Video Hotel Timeless