COLUMN Evelyne Meens,
06
januari
2021
|
14:07
Europe/Amsterdam

Een ‘happy few’ year

Vorige week werd mij de vraag gesteld: ‘Wat wil je achterlaten in 2020?’ Een mooie en logische vraag. Het antwoord vond ik echter iets moeilijker. Sterker nog, dat antwoord had ik niet paraat.

Tuurlijk. Het is een raar jaar geweest. En in veel opzichten ook echt minder leuk. Ik heb veel gemist, vooral in mijn werk. Er waren dagen bij dat ik dacht: ‘hoe belangrijk is het nou werkelijk wat ik doe?’. Dat zijn geen goede gedachten. En als je niet meer weet welke dag het is en je geen perspectief meer ziet, gaat dat niet de goede kant uit. En dan moet blue monday nog komen...

Maar! Ik heb geen zorgen gehad over mijn inkomen. Mijn familie en ik zijn niet ziek geweest en ik heb niemand verloren aan corona. Sterker nog: ik heb meer tijd aan mijn dierbaren besteed dan daarvoor, heb fijne en positieve routines ontwikkeld en heb meer geslapen, meer gekookt en ben meer buiten geweest dan ooit!

Eerlijk gezegd ben ik wel eens bang of ik het zou trekken als alles weer richting 'normaal' gaat. Het is namelijk ook wel lekker zo'n filterdeken over je leven (je weet wel zo'n offwhite en beetje doorzichtige vetfilter die ze voor afzuigkappen gebruikten).

En toen ik daarover nadacht wist ik het... Dat is precies hetgeen dat ik wil achterlaten: de angst voor de angst wanneer dat dekentje er niet meer is. En het knagende schuldgevoel dat ik tot die happy few behoor waarvoor het coronajaar meer mee- dan tegenviel.

Op naar happy monday ergens halverwege juni. Wanneer we hopelijk weten waar we aan toe zijn, de zomer(vakantie) voor de deur staat en het filterdeken van ons af is getrokken. Een ‘happy few’ year voor ons allemaal!

Evelyne Meens neemt keuzes van zichzelf en anderen onder de loep en zet daarbij mensen graag aan het denken. Ze werkt bij Fontys als onderzoeker en expert Studie(keuze)succes en is auteur van het boek Een leven lang kiezen.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Elkie
06
January
2021
Leuk geschreven Evelyne! En herkenbaar!