Eindhoven,
08
januari
2019
|
11:01
Europe/Amsterdam

Een decadent studentenavondje

Op oudejaarsavond ging ik met mijn vriend naar zijn vriendengroep om samen het nieuwe jaar in te luiden. Al weken van tevoren bespraken we met z’n allen de locatie en het idee van die dag. Ik zag het al gebeuren dat het een vanzelfsprekende indrinkavond zou worden. Een beetje op de bank muffen, drankspelletjes doen en daardoor drinken tot je erbij neervalt en verplicht de hele avond naar hiphop luisteren terwijl de halve groep het grootste deel van de tijd buiten staat te roken.

Ook al is dit soort avonden heel gezellig, deze keer wilde ik er iets meer van maken. Gelukkig waren er meer die er zo over dachten en dus besloten we om samen te dineren.

We maakten groepjes en ieder team was verantwoordelijk voor een bepaalde gang. Er werd zelfs een groepje aangewezen dat de wijn bij elk van de verschillende gerechten zou uitzoeken. Als enorm ‘decadente’ studentengroep dekten we de tafel met servetten en kaarsen. Op de achtergrond was zachte jazzmuziek te horen. We aten rodebieten-carpaccio met geitenkaas, zalmtartaar met wasabimayonaise, porchetta met zoete aardappelpuree en lemon cheesecake met witte chocolade. Er was geen friettafel te bekennen.

Om half 10 waren we al klaar met eten, dus de tijd moest gevuld worden. Dat deden we met zelf meegenomen euroshopper bier en wijn. Langzaamaan ging de subtiele jazz over in hiphop en maakte de – o zo mooi gedekte – tafel plaats voor drankspellen. Nog voor twaalf uur werd er al gekotst in de wc. De elitaire vriendengroep die we leken te zijn viel snel terug in de bekende patronen. Studenten kunnen proberen zich anders voor te doen, maar onze ware aard komt altijd boven. En eigenlijk is dat wel heel erg fijn!


Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
John
10
January
2019
Goed initiatief. Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Dit is een prima begin. Tweede deel moet nog even wat improvisatietalent in.
Vuurkorfje, bubbelwijntje, buiten, lichtsnoertje, lampionnetje, G luhwein, Iris coffee doet wonderen