Eindhoven,
22
juni
2020
|
15:13
Europe/Amsterdam

‘Echt óp na een dag werken’

Het thuiswerken door de coronacrisis eist zijn tol. Uit eigen onderzoek van Fontys blijkt dat de helft van de medewerkers na een dag werken ‘echt op is'. “We zijn moe met z’n allen van de hele dag online werken, vergaderen en lesgeven”, zegt bestuursvoorzitter Joep Houterman.

Fontys gaat daarom na de vakantie kijken of het toch lukt om personeel wat vaker op de school te laten werken. Nu krijgen studenten die afstuderen of praktijkles hebben voorrang in de gebouwen, evenals mensen die door omstandigheden moeilijk kunnen thuiswerken. 

“Na de zomervakantie zullen de beperkingen minder streng zijn en laten we ook de sociale dimensie meewegen bij onze maatregelen. Het is belangrijk dat er ook weer interactie mogelijk is”, aldus de Fontys-bestuursvoorzitter. 

Plezier in werk
Fontys hield onlangs een extra Joep Houtermanmedewerkerstevredenheidsonderzoek, omdat ze graag wilde weten hoe het haar personeel vergaat tijdens deze coronacrisis. Van de respondenten gaf 48 procent aan ‘op te zijn’ na een dag werken. Dat is twee keer zoveel als een jaar eerder (24 procent), dus een echt effect van de coronacrisis. 

Uit het onderzoek blijkt ook dat minder personeelsleden dan in 2019 de dag ‘fris’ beginnen: 77 tegenover 86 procent vorig jaar. Op de vraag of ze het werk nog boeiend vinden, antwoordde nu 67 procent ‘ja’, tegenover 79 vorig jaar. Ook het plezier in het werk nam licht af.

Onderlinge hulp
Iets meer dan de helft geeft aan dat er voldoende contact is met collega’s. Over het online samenwerken, onderlinge hulp en de communicatie in het algemeen zijn de ondervraagden overwegend positief.

Volgens Houterman is het positief dat iedereen elkaar in ieder geval weet te vinden. “Het zijn lastige omstandigheden, maar onze gemeenschap is ook vitaal.” [Petra Merkx]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.