Eindhoven,
19
maart
2019
|
11:33
Europe/Amsterdam

Duncan Laurence: van nobody naar niet bereikbaar

Groot was de verrassing toen in januari bekend werd dat Duncan Laurence Nederland vertegenwoordigt bij het Eurovisiesongfestival 2019. Duncan wie? Nadat dit decennium op veilig werd gespeeld met gevestigde namen als Anouk, Trijntje, Ilse, Waylon en Douwe Bob, was dit toch de grote onbekende. Maar het werd voor de Fontys-gemeenschap al snel leuker toen bleek dat het om een alumnus van de Rockacademie gaat. 

We hadden Duncan overigens al een beetje kunnen kennen. In 2014 deed Duncan de Moor, zoals hij echt heet, mee aan de Voice of Holland. In het team van Ilse DeLange reikte de singer-songwriter tot de halve finale. Maar zoals dat gaat bij deze jaarlijkse zangcompetities, hebben we al moeite genoeg om de winnaars te onthouden.

Contact
En nu had ineens iedereen het over Duncan, die in 2017 afstudeerde aan de Rockacademie. Daar moest Bron natuurlijk het fijne van weten. Dus werd er contact gezocht met hem.

Uit het Fontys-bestand met e-mailadressen van studenten was hij, zoals te verwachten viel, al verdwenen. Dan maar eens een lijntje uitgeworpen bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten (FHK), waar Rockacademie onderdeel van is. De behulpzame communicatieadviseur wist te melden dat Duncan sowieso geen interviews zou geven voordat zijn songfestivalnummer was uitgebracht. Part of the deal.

Op 7 maart verscheen in De Wereld Draait Door de videoclip van de ballade ‘Arcade’, waarin Duncan half naakt zijn gebroken hart bezingt. Geschreven tijdens zijn studie bij Fontys. WOW! Dat dachten ze ook bij de wedkantoren; hij wordt op slag uitgeroepen tot favoriet op 18 mei in Tel Aviv.

Interviewverzoek
Op internet zegt bureau Lyon & Partners Group de boekingen voor Duncan Laurence te verzorgen. Dus die maar eens gemaild met een interviewverzoek. Tot op de dag van vandaag wachten we op antwoord.

Toen kwam de communicatieadviseur van FHK met een verlossend bericht: we konden contact opnemen met het management van Duncan, Firefly. Niet geheel toevallig ook het bureau van Ilse DeLange, die zich momenteel opwerpt als de ontdekker van de zanger. Ook Firefly kreeg van Bron de vraag om hem te mogen interviewen.

Zijn management reageerde meteen: ze vinden het ‘leuk dat we Duncan als oud-student willen interviewen’. Dat klonk nog hoopvol. Maar de mail vervolgde: ‘Helaas is het op dit moment niet mogelijk om een interview in te plannen. Door de vele aanvragen kan Duncan helaas niet op alle verzoeken in gaan.’
Ai.

Onvermijdelijk kregen we visioenen van hoe het er op zo’n bureau aan toe moet gaan: verzoeken van de Telegraaf, De Wereld Draait Door, Linda, RTL Boulevard, Pauw en … Bron. Ach, we snappen dat bij die naam het bloed van de manager niet meteen sneller begint te stromen. Hoe leuk de zanger het zelf misschien wél zou vinden.

En als Duncan in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 mei tot winnaar wordt gekroond en ‘Arcade’ nogmaals door de zaal in Tel Aviv schalt, weten wij: ook deze maand hoeven we het niet te proberen. [Tim Durlinger]

Reacties 1 - 3 (3)
Bedankt voor uw bericht.
Stefan de Goede
12
June
2019
Beste Carola van Rooij, ik geloof niet dat de schrijver de titel van dit artikel minachtend bedoelde. Integendeel. Toen in januari bekend werd dat Duncan Laurence Nederland zou vertegenwoordingen op het eurovisie songfestival riep ook ik: 'Duncan wie?' 'Who the fuck is Duncan Laurence'? Als je destijds deze naam googlede kwamen er onbekende personen uit de USA naar boven. Dat was best raar. Dus dat gevoel wordt treffend onder woorden gebracht in de titel van dit artikel. Maar het gaat er in het artikelvooral om dat je dus in no time van totaal onbekend in een klap internationaal bekend en geliefd kan worden. De titel vat even heel pakkend samen waar het in het artikel over gaat.
Carola van Rooij
22
March
2019
Beste schrijver, een leuk artikel echter heb ik oprecht moeite met de titel van het stuk. Wat mij betreft is niemand een nobody, is iedereen een somebody, uniek en zeker de moeite waard.


Mvg

Carola van Rooij, Fontys HRM Tilburg
Marielle Hulshoff
19
March
2019
Ik dacht heel even; "Zozo, het is Tim gelukt om een interview af te nemen..."
De volgende keer zal ik je proberen echt te helpen :-)