Helmond,
13
mei
2019
|
11:42
Europe/Amsterdam

Duncan en media-diarree

Het Eurosongfestival is voorspeld door Fontys-student Remco van der Heijden. Er gaat een Litouwer winnen. Tenminste, volgens het Artificial Intelligence-voorspellingsmodel van Remco. De Nederlander Duncan Laurence die eigenlijk Duncan de Moor heet wordt derde.

Nou dacht ik dat die Duncan een gepimpte kermisartiest was, maar ik vergiste me schromelijk. Terwijl iedereen al wekenlang wist dat deze getalenteerde jongeman al vanaf zijn dertiende liedjes schrijft en twee jaar geleden afstudeerde aan de Rockacademie in Tilburg, zat ik me nog steeds te ergeren aan de media-diarree over een festival waaraan, naar mijn vermeende inzicht, alleen maar getroebleerde narcisten met een voorkeur voor een hedonistische levensstijl - gekoppeld aan een androgyne persoonlijkheid en de voorliefde voor nihilistische teksten - meedoen en dat in de coulissen bevolkt wordt door malafide managers en valse nichten met huidproblemen.

Terwijl de Nederlandse overheid de gehele cultuursector onderdanig maakt aan koude cijfers en kille getallen, schrijven en spelen die jongens en meiskes van de Rockacademie alsof hun leven ervan afhangt. En dan is deelnemen aan een Euro-songfestival eigenlijk best wel slim. Je podium pakken, overal schijt aan hebben en daarna weer gewoon je rockding doen.

En wat die voorspelling betreft, na Ajax-Tottenham, Liverpool-Barcelona en winterkampioen PSV; het is net als met het weer. Iedereen heeft het erover maar niemand doet er iets aan. Hup Duncan!


Luc de Graaf speelt in het theater, schrijft verhalen en maakt korte filmpjes.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.