Eindhoven,
12
december
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

Druk, het verboden woord

Ik vroeg laatst een vriendin hoe het met haar ging en kreeg als antwoord: “Ja goed! Druk, druk, druk!” Tja, wie niet tegenwoordig, denk ik dan.
Een jaar geleden leek het voor mij een soort wedstrijd: wie het het drukst heeft, die wint de meest succesvolle carrière. Tegen alles 'ja' zeggen, want je zou maar net 'nee' zeggen tegen hetgene wat nu juist jouw doorbraak had kunnen zijn.

We hebben het allemaal ontzettend druk met ons eigen leven. Maar waarom bestempelen we onze agenda met zo’n negatief begrip? Want datzelfde woord ‘druk’ zorgt ervoor dat je wordt buitengesloten. “Oh, ik had het je niet vertelt omdat ik dacht dat je te druk was.”

Ik besloot het om te draaien en op te houden met het negatief bestempelen van mijn leven. Ik vind voortaan alles wat ik doe leuk, anders zou ik er geen ‘ja’ tegen zeggen. Dus vanaf nu heb ik het gewoon heel gezellig! Ik heb een gezellige week en volgende week een heel gezellig week! En als iemand vraagt of ik ergens tijd voor heb, antwoord ik: “Deze week is het heel gezellig in mijn agenda, maar volgende week kan ik wel!”
Zo klinkt mijn leven een stuk leuker dan wanneer ik continue loop te verkondigen dat ik het druk heb.

Dus: wees ook eens niet zo druk, maar heb het gezellig.

Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en ondernemer met haar bedrijf Bureau Dit Ben Ik.