Tilburg,
19
november
2020
|
11:23
Europe/Amsterdam

Door de crisis moet ik een jaar opnieuw doen

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijden. Deze week: Stefan (22), student ICT in Tilburg. 

“Juist de opleiding ICT is lastig te doen vanuit huis. Je hebt begeleiding nodig van een docent en moet tijdens je lessen ook echt veel vragen. Ik werk twee dagen per week met mijn klasgenoten op school en de rest van de week werk ik thuis. 

Het thuiswerken geeft mij juist motivatie, omdat je in een groep werkt. Die wil je niet in de steek laten. En het allergrootste voordeel van dat veel studenten nu thuiswerken, is dat wanneer je op school bent je ein-de-lijk genoeg stopcontacten hebt.  

Ik ben al een half jaar bezig om een studentenkamer of -appartement te krijgen en wil ook heel graag op kamers. Juist nu in de coronaperiode heb ik behoefte aan iets nieuws. 

Ik ben bij iedere persconferentie wel bang dat de scholen weer gaan sluiten, omdat ik heel dankbaar ben voor die twee dagen op school. Daarbij denk ik dat we oud en wijs genoeg zijn om te bepalen of we wel of niet naar school kunnen omdat we ons goed voelen. Met klachten blijft iedereen van ons thuis. Dan kan het gebouw toch ook wel openblijven?    

Door de crisis moet ik wel een jaar opnieuw doen. Óók omdat ik zelf vond dat ik anders onvoorbereid zou doorstromen naar het volgende jaar. Vorig studiejaar had ik vijf dagen online les en werd het lesgeven door docenten echt beperkt opgepakt. Terwijl het dit studiejaar juist echt super gaat.” [Jacky Eickes]