Eindhoven,
23
januari
2019
|
10:05
Europe/Amsterdam

Doe ik de dingen goed

De kerstvakantie heb ik doorgebracht met het nieuwste boek van mijn collega Bart Wernaart over ethiek. Ik vond het wel een mooie gedachte om in een periode waarin we onze goede voornemens voor het komende jaar formuleren, niet alleen bezig te zijn met de vraag ‘doe ik de goede dingen?’, maar ook met de vraag ‘doe ik de dingen goed?’ 

Tja, maar wat is goed?
De vraag wat goed is laat zich niet in een pagina vangen, heb ik geleerd. In het boek van Bart heb ik gezien dat je zelfs Pirates of the Caribbean kunt gebruiken in je zoektocht naar een antwoord op de vraag wat goed is.

In de eerste film van Pirates of the Caribbean, en dat blijft toch de mooiste, wordt het recht op ‘parlay’ uitgelegd: wanneer je de behoefte voelt om elkaar voor de kop te schieten dan kan je vragen om ‘parlay’. Bij ‘parlay’ wordt er gestopt met vechten, en ga je met elkaar in gesprek om te kijken of je tot een gemeenschappelijke oplossing kan komen.

Het komende jaar gebeurt er veel bij Fontys: er worden nieuwe gebouwen gebouwd, er worden hogescholen verplaatst naar andere gebouwen, er worden hogescholen samengevoegd en er zijn hogescholen waar inhoudelijk stevige veranderingen worden doorgevoerd. Er is beweging, er is tumult, er zijn visies, er is strijd, er is vooruitgang. Verandering ontstaat nooit vanzelf, dat gaat met ups en downs. Mocht je je frustreren en denken dat de dingen niet goed gaan, dan kan je altijd vasthouden aan de piratencode: parlay!

Eveline van Zeeland neemt graag Fontys-gedrag onder de loep. Daarnaast is zij Associate Lector Smart Marketing & Strategie bij FHMM en auteur van Basisboek Neuromarketing.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.