Eindhoven,
19
mei
2020
|
11:48
Europe/Amsterdam

Dit is een perfecte tijd om muziek te maken

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijd. Deze keer: Joury (24), alias Mosae, studeert als rapper aan de Rockacademie in Tilburg.

“Ik woon sinds twee weken in Tilburg. Eerst reisde ik elke dag 2,5 uur op en neer naar Kerkrade, dus ik ben erg blij dat ik hier een eigen plekje heb. Een kamer vinden tijdens de coronacrisis is apart. Het bezichtigen is erg vreemd met die anderhalve meter afstand.

Het contract ondertekenen moest dan per briefpost of email, en de sleutel ophalen was nog aparter. In de entreehal stond een kluis waar de sleutels inzaten. Er was niemand binnen, je moest de sleutel er zelf uithalen met een code die ik per mail had ontvangen.

Tijdens de coronacrisis kan ik veel muziek maken. Je ziet heel veel artiesten die nu dingen uitbrengen. Muzikanten hebben alle tijd om muziek te maken, en doordat er zo veel mensen actief zijn op social media is er ook genoeg materiaal om muziek over te maken. De quarantaine is een perfect moment om muziek te maken.

Wat ik zelf merk is dat als ik boodschappen doe, ik gefrustreerd raak door anderen die zich niet aan de maatregelen houden. Je moet anderhalve meter afstand houden en dat is moeilijk voor sommigen. Die zijn dan weer erg prikkelbaar omdat ze die afstand moeten bewaren. Het besef dat sommige mensen denken dat ze alleen zijn op de wereld, is weer inspiratie voor mijn muziek.

Ik heb het gevoel dat mensen deze adempauze nodig hadden. Tijdens de crisis werken mensen vanuit thuis, en dan werk je efficiënter dan op een werkplek. Ik hoef niet meer per se om tien uur ‘s avonds in mijn bed te liggen. Je krijgt zo meer tijd om dingen te doen die je lang niet hebt gedaan en dat is voor veel mensen echt nodig.” [Kasper Wienk]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.