Tilburg,
09
juli
2020
|
14:08
Europe/Amsterdam

School werd mijn hobby

Iedereen heeft te maken met de coronapandemie. In een serie korte verhaaltjes laat Bron studenten van Fontys vertellen wat hen bezighoudt in deze crisistijd. Deze keer Emmy (18), zij volgt de lerarenopleiding Wiskunde in Tilburg.

“Normaal moest ik voor school om half zes opstaan, maar dat hoeft nu niet meer. Ik woon in Helmond, dus dat scheelt me een uur reizen. De lessen beginnen op z’n vroegst om half negen, dus moet ik om half acht mijn bed uit. Het is fijn om uit te slapen, maar ik zou toch liever om half zes opstaan en gewoon les hebben in een lokaal.

De meeste mensen vinden nieuwe hobby’s in hun vrije tijd, maar ik heb juist iets van: ik ga meer aan school werken. School is een soort van hobby geworden. Ik klink vast als een nerd, maar ik vind het wel leuk om bezig te zijn met schoolwerk.

Ik vind het wel vervelend om alleen via mijn laptop te werken. Ik kijk nu meestal Netflix als ontspanning omdat ik toch al achter mijn laptop zit. Toen ik nog naar de opleiding kon, las ik een boek in de trein en dat is toch wat beter.

Ik mis de sociale contacten wel. Ik heb nog niet veel vrienden kunnen zien. Normaal gingen we op vrijdag en zaterdag een terrasje pakken of andere leuke dingen doen. Dat kan nu wel weer, maar ik houd het toch beperkt tot familie en een klein aantal vrienden. Op een terras zitten was ook heel raar. Je moet afstand bewaren met anderen en mag niet even kennissen begroeten bij andere tafels.

Ik ben ook al naar de bioscoop gegaan. Je mag niet zelf een plaats kiezen, die wordt toegewezen. Je mag ook pas een kwartier van tevoren aanwezig zijn, omdat ze bang zijn voor besmettingen.

Naar de stad gaan is ook raar. Het is niet mogelijk om normaal te shoppen. Ik moest bij elke winkel mijn handen desinfecteren en dat maakt de ervaring toch wat minder leuk.” [Kasper Wienk]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.