Eindhoven,
27
november
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

De spanning erin houden

Deadlines. Ai, die kennen we maar al te goed. Studenten al helemaal, want deadlines, daar draait een heel schooljaar om. Ik ben er alleen niet zo goed in. Nou ja, ik haal mijn deadlines gelukkig wel maar de weg ernaartoe is bij mij altijd een lijdensweg. Een uur voordat alles moet worden opgestuurd ben ik nog aan het zweten en aan het stressen. Pff, wat een ontzettende opluchting is het dan als alles is ingeleverd.

Verschillende mensen hebben tegen mij gezegd: ‘Ach joh, je moet gewoon beter leren plannen. Dan is er de volgende keer niks meer aan de hand.’ Het punt is alleen dat het daar niet aan ligt. Ik weet namelijk donders goed hoe ik moet plannen. Ik doe het alleen niet.
Soms heb ik voor een project zes weken de tijd en dan haal ik het nog steeds maar net. Niet omdat ik er geen tijd voor heb, maar omdat ik er geen zin in heb. Zelfs als er van die zes weken nog maar één is overgebleven, schuif ik het werk liever door naar de allerlaatste dag. En op die dag ben ik dan natuurlijk niet te genieten en is er paniek alom.

Ik vraag me iedere keer weer opnieuw af wáárom ik dit zo blijf doen. Maar ja, zo blijft het tenminste spannend. En die spanning, denk ik, heb ik gewoon nodig!

Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Juud
27
November
2018
Hihi... heel herkenbaar!! Leg je er maar bij neer Puck, zo ben je ‘gebakken’ ! Gewoon accepteren en in de rest van de tijd leuke dingen doen!!