Eindhoven,
01
maart
2018
|
10:00
Europe/Amsterdam

De laatste loodjes

Vorige week ben ik van start gegaan met de laatste fase van mijn opleiding Communicatie. Ik heb de vlag nog net niet uithangen, want wat stellen die laatste 4 maanden nu nog eigenlijk voor?
Veel. Heel veel.
Want dit is het dan: the moment of truth. Na dik 3 jaar gezwoegd te hebben op Rachelsmolen in Eindhoven, met tussendoor een uitstapje naar Hogeschool Zuyd voor een minor, is het tijd om op eigen benen te gaan staan. Maar voor ik dat befaamde papiertje daadwerkelijk in ontvangst mag nemen, moet ik er toch echt aan geloven: het schrijven van een scriptie.

Mijn dagen zijn gevuld met literatuurstudies, theoretische kaders, oriënterende interviews en het afbakenen van begrippen. Ik probeer met man en macht alle boeken te herinneren die ik de afgelopen jaren erin heb gestampt voor tentamens, maar merk al snel dat weinig van deze kennis echt is blijven hangen. Zo nu en dan gaat er ergens in mijn hoofd een lampje branden en denk ik: ‘Hé, dit heb ik ooit wel eens gelezen’. Helaas brandt dit lampje lang niet zo hard als op de momenten dat ik het hele album van Beyoncé woord voor woord meezing.

Het is dus even strijden en bikkelen deze vier maanden. Maar dat wordt (als alles goed gaat) wel dik beloond met een mooi diploma. Dus duik ik opnieuw de boeken in om toch vooral een dijk van een scriptie neer te zetten. Zodat dit lammetje dadelijk kan rondrennen in de grote mensen wereld.

Lisanne Hamers is vierdejaars studente aan Fontys Hogeschool Communicatie en heeft een eigen weblog.