Tilburg ,
16
april
2019
|
09:50
Europe/Amsterdam

Dankbare studenten

Ik zit in het bestuur van onze studievereniging en daar zorg ik voor de buitenschoolse activiteiten. Een pubquiz of beerpongtoernooi regelen behoort tot mijn taak. Daarvoor heb ik vijf andere mensen om mij heen verzameld die mij daarbij helpen.

Het organiseren van zo’n evenement gaat niet in de koude kleren zitten. Het begint al met de eerste vergadering plannen, want: er moet een taakverdeling komen, spullen moeten worden ingekocht en de activiteit moet kenbaar worden gemaakt aan de rest van de school. Ervoor zorgen dat zes mensen minimaal twee keer kunnen vergaderen vóór een feest is een hele activiteit op zichzelf.

Als dat eindelijk is gelukt moet alles geregeld worden, zodat de rest van school een tiptop verzorgde avond heeft. Voor de pubquiz worden antwoordbladen, nakijkvellen, pennen, prijzen, etc. geregeld. Zo hoeven de deelnemende teams zich nergens zorgen over te maken. 

Goed geregeld zou je denken. Nou, dat dachten wij ook. Na veel stress, over en weer bellen en vergaderen hadden we een prima – wat zeg ik, geniale - quiz in elkaar gezet. Het enige wat de teams zelf moeten doen is het juiste antwoord invullen en wij doen de rest.

Vol goede moed begonnen we de quiz, maar binnen twee minuten begon het gezeur. Het ging te snel. Het ging te langzaam. De vragen werden niet vaak genoeg herhaald. De quiz werd er niet leuker door. Maar ze wisten van geen ophouden. Wat we ook probeerden, de gezellige sfeer waarmee de quiz begon, kwam niet meer terug. 

Wij hebben gelukkig zelf wel een geslaagde avond gehad en naar ons eigen gevoel heel mooi een gestroomlijnde quiz neergezet. We mogen trots zijn op onszelf, halen er toch voldoening uit en krijgen er heel veel dankbaarheid voor terug… bij wijze van spreken! ;)

Puck Vriends zit in het tweede jaar van Fontys Hogeschool Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.