Eindhoven,
22
januari
2019
|
10:03
Europe/Amsterdam

Culinaire hoogstandjes

Ik heb laatst het dieptepunt in onze beschaving meegemaakt. Mijn huisgenoot had een voorverpakte maaltijd gekocht in de supermarkt. Geen pizza of salade, maar AVG. Je weet wel: aardappeltjes, vlees en groenten.

De drie substanties zaten netjes in een plastic bakje met ieder een eigen compartiment. Het kon zo – hup – twee minuutjes de magnetron in. Je hoefde het geheel niet eens op een bord te gooien.
Na twee minuten haalt mijn huisgenoot het bakje ellende uit de magnetron, roert er een keer in met zijn vork, en komt tot de conclusie dat het geheel nog koud is. Hij haalt zijn schouders op, gooit alles (toch maar) op een bord en verkast vervolgens naar zijn kamer om daar zijn driesterren maaltijd heerlijk te verorberen.

Ik wist niet wat ik zag, vol ongeloof had ik gekeken naar het tafereel dat voor mijn ogen plaatsvond. Ik kon geen woord uitbrengen, zo verbaasd was ik. Ik ben toen beduusd naar mijn kamer gelopen en ben deze blog gaan schrijven. Nog steeds weet ik niet goed wat er gebeurde, maar dit had op zoveel andere manieren een betere afloop kunnen hebben. Het bakje iets langer in de magnetron zetten, bijvoorbeeld.

Ik wil niet pretenderen dat ik zo’n goede student ben die altijd verse groenten haalt en ’s avonds een gezonde maaltijd in elkaar tovert, maar hier stond ik toch echt van te kijken. Ieder student zijn eigen culinaire hoogstandje, zullen we dan maar zeggen…

Puck Vriends zit in het tweede jaar van de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Voor Bron blogt zij wekelijks over haar studentenleven.

 

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Chris
04
February
2019
De magnetron is hier gelukkig al enige jaren de deur uit! Geef mij maar een zelf en vers gemaakt prakkie, los van alle E-toestanden en de hoeveelheid ZOUT die er in zo'n maaltijd zitten :-)
Marcel
25
January
2019
Wel goed dat hij van een bord at :-) Zat er alleen maar AVG in? Of ook E320, E220 en E474?