Eindhoven/Tilburg/Venlo,
27
maart
2020
|
15:49
Europe/Amsterdam

Creatief met quarantaine

Wat doe je als je de hele dag thuis zit? Studenten en docenten van Fontys hebben creatieve manieren gevonden om, naast het digitale werk en studeren, het thuisverblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Bron keek een paar dagen rond op de social media van, voor en door medewerkers en studenten van Fontys. En deed een willekeurige greep. Koploper lijkt Fontys Hogeschool voor de Kunsten: onder meer op Instagram staan meerdere posts van FHK-studenten die wel raad weten met de saaiheid van het thuisblijven.

De VrijMiBO ofwel vrijdagmiddagborrel is sinds de quarantaine-maatregelen een van de meest gemiste sociale patronen in de Nederlandse samenleving. Bij Fontys is dat niet anders. Zoals ook deze oplossing die de leraren van BEnT bedachten op veel Insta-, Facebook-, Snapchat en MS Teams-accounts voorbij komt...

Om die toch nog gezond te blijven na al die borrels kwamen de docenten van de Paramedische opleidingen met een ideale manier om toch de nodige lichaamsbeweging te krijgen. Een baby is hierbij optioneel. De video prijkt al de hele week op de homepage van Bron, maar vooruit: hier nog een keer:

Fontys Hogeschool voor Pedagogiek heeft een andere tak van sport. De maand van de leuke seks heeft niks te lijden onder deze pandemie. Dr. L’amour Jean-Pierre Prunes beantwoordt alle prangende seksvragen van studenten (of leraren).

Benieuwd hoe zo’n dag tijdens quarantaine voor studenten eruit ziet? ACI studente Julia Sytnyk maakte een video

O, en dan is er natuurlijk nog het gemis. Studenten die elkaar missen, docenten die elkaar missen. En misschien hier en daar zelfs studenten die docenten missen of - zoals bij Communicatie in Eindhoven docenten die toch de studenten een beetje missen... [Kasper Wienk

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.