Eindhoven,
15
april
2021
|
14:21
Europe/Amsterdam

Corona maakt de stages nog pittiger

Iedereen wordt geraakt door de coronapandemie. In deze serie korte verhaaltjes van Bron lees je wat studenten bezighoudt tijdens deze crisis. Deze keer: Sophie (22), derdejaarsstudent Verpleegkunde in Tilburg. 

"Ik liep eerder al stage op een corona-afdeling en doe dat nu bij GGZ Breeburg, op de gesloten psychiatrische afdeling. Dat is pittig en je neemt het ook mee naar huis. Afgelopen week werd de hele afdeling getest. Dat betekent geen bezoek en daardoor verslechtert het ziektebeeld van de patiënten. Die hebben dan alleen elkaar en ons nog. Je voelt je daardoor wel meer betrokken. 

Dankzij mijn studie heb ik ook een bijbaantje op een corona-testlocatie van de GGD. En binnenkort mag ik gaan vaccineren. Sommige mensen zeggen: jullie vrijwilligers zijn echte helden. Maar we krijgen er gewoon voor betaald en het verdient best goed.

Wel loop je een risico omdat een op de tien mensen die daar komen, corona heeft. Mijn grootste angst is dat ik vervolgens het virus overdraag op mijn ouders. Die zijn tijdens de eerste golf al eens besmet geraakt en goed ziek geweest.

Vanwege mijn stage ben ik nu gevaccineerd. Met AstraZeneca. Alleen de eerste prik, en daar heb ik een dag ziek van op bed gelegen. Dat gold trouwens voor iedereen van mijn team. Dus ik twijfelde wel over de tweede prik. Ik denk wel dat ik het toch wel ga doen, want de risico's zijn gewoon heel klein.

Al met al heb ik als jonge student juist vanwege deze crisis veel meegemaakt en veel geleerd. De andere kant is dat ik heel graag een écht studentenleven wil: naar de kroeg gaan en weer met vrienden afspreken. Studenten kunnen best tegen een stootje, maar er moet wel uitzicht zijn op dat het weer normaal wordt. En daar ontbreekt het aan." [Jan Ligthart

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.