Tilburg,
10
februari
2020
|
09:56
Europe/Amsterdam

Bacardi-lemon-virus

Het coronavirus. Gevaarlijk, heftig en intens. Duizenden besmettingen en inmiddels globaal. Maar het allerheftigste aan dit virus? De naam. Want voor mij staat Corona voor iets heel vrolijks. Ik kreeg er meteen positieve herinneringen door.

Het zal de student in mij nog wel zijn. Want die vier jaar als student hakten er natuurlijk wel in. En ook al ben ik inmiddels 27, ergens in mij zit nog die tiener die geen geld heeft voor groentes en sapjes, maar wél voor alcohol. Corona is voor mij zomer, zon en zuipen. Niet verdriet en verderf. Het blijkt dat je mij wel uit het studentenleven kunt halen, maar het studentenleven niet meer uit mij.

Dat geldt voor velen blijkbaar, want de memes zijn niet mals en blijven iedere dag maar komen. En ik moet er heel erg om lachen. Een koelbox vol bierflesjes met 'ik heb het virus ook te pakken': té grappig.

Maar zoiets mag je natuurlijk niet grappig vinden. Ik zou niet bakvisserig moeten giechelen over zo'n naam, maar moeten meeleven met de getroffenen. Toch kan ik vooral ook medelijden hebben met de bierbrouwer van het gelijknamige merk. Want er zijn vast mensen die nu liever een Desperado dan een Corona bestellen. Omdat ze hypochonder zijn. Of ‘niet met het lot willen spelen’. Daar kan die brouwer allemaal niks aan doen, die is gewoon de sjaak. 

En ik kan er ook niks aan doen. Ondanks alle ellende die dit virus met zich meebrengt, blijven voor mij de associaties voorlopig nog wel even te positief. Daarvoor is mijn lichaam nog altijd té veel verdund met alcohol. Ik besta nog steeds voor 87 procent uit granen en druiven. Ik kan alleen maar hopen dat ze de volgende pandemie niet Liefmans of Bacardi-Lemon gaan noemen.

Jacky Eickes is journalist, afgestudeerd aan Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Zij is redacteur van Bron, maar schrijft ook elders al dan niet digitale kolommen vol. 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.