Eindhoven,
11
april
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Klavertje vijf

We kennen allemaal het klavertjevier. Goed zoeken tussen de klavertjes drie en dan vind je jouw gelukssymbool. De uitverkorene! Tussen al gewone klavertjes heb jij het unieke klavertje gevonden!

Als klein kind ben ik een keer in een heel veld vol met klavertjevier beland. Mijn geluk kon letterlijk niet op. Al die klavertjes vier en ik hoef niet eens te zoeken! Wat bleek: klavertjevier is een andere plantensoort. Een vergrote versie van de klavertjedrie. 

Op dit moment zit ik tegenover een café dat Het Klavertjevijf heet. Voor mij eigenlijk een metafoor voor onze oneindige zoektocht. Als kind was ik dolgelukkig in dat veld met klavertjevier, voor heel even. Tot ik daar weer op zoek ging naar het klavertjevijf. 

Ik denk dat ik het nu anders ga doen. Bij het eerste, beste veld vol klavertjedrie dat ik tegenkom ga ik er midden in zitten. Genieten van de opkomende lente.
Verrek, een klavertjevier gevonden.
 

Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en eigenaar van Bureau Dit Ben Ik.