Eindhoven,
13
februari
2019
|
09:30
Europe/Amsterdam

Nepschool

De commotie rondom de school in Veenendaal vorige week zal u vast niet ontgaan zijn. RTL wilde een documentaire maken naar een Amerikaans concept, Undercover High, en liet daartoe nep-leerlingen rondlopen op het Christelijk Lyceum.

Wat ik zo interessant vind aan die casus is dat iedereen valt over de schoolleiding van het Christelijk Lyceum te Veenendaal, maar dat vrijwel niemand valt over RTL. Natuurlijk is RTL wel om een reactie gevraagd, en RTL heeft daarbij benadrukt dat het wel nepleerlingen waren, maar geen acteurs. Nee, dat verandert de zaak. Ze MOESTEN het wel zo doen, was de eenvoudige reactie van RTL. De directeur van de school kreeg veel meer over zich heen. Tot ons aller grote baas minister Slob aan toe.

RTL bedenkt dit, de schoolleiding voert het uit, en deze laatste partij is hier de gebeten hond. Blijkbaar vinden we het vrij normaal dat de commerciële televisie graag ensceneert, maar verwachten we van een school toch oprechter gedrag. Ik vind dat een geruststellende gedachte. Ik ben blij dat ik in een tak van sport werkzaam ben waar eerlijkheid en oprechtheid hoog in het vaandel staan. Het is alleen lichtelijk verontrustend dat dat vaandel in dit geval door de rector zelf niet trots wordt gedragen.

Wat ik ook een geruststellende gedachte vind is dat medewerkers van de desbetreffende school met een klein onderzoekje op social media al vrij snel in de gaten hadden dat het doorgestoken kaart betrof. De directeur van de school kreeg dan ook van zijn docenten de vraag of hij dacht dat zijn docenten klungels waren. Hilarische feedback! Gelukkig is het onderwijs een eerlijke business, met goede docenten, die zo de klunzige praktijken van hun leiding doorhebben. Toch blij dat er geen nepscholen zijn, maar echte scholen, met echte mensen en vooral echt onderwijs!

Eveline van Zeeland neemt graag Fontys-gedrag onder de loep. Daarnaast is zij Associate Lector Smart Marketing & Strategie bij FHMM en auteur van Basisboek Neuromarketing.

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Hans Peters
15
February
2019
Hallo Eveline, een hele mooie en scherpe interpretatie door jou op de situatie waar ik me helemaal ik kan vinden.