Eindhoven,
11
januari
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Collectieve winterslaap

Of je nu twee weken vakantie hebt genomen of dat je hebt doorgewerkt in best rustige weken, je kan er bijna niet omheen: in januari zijn we allemaal weer aan het opstarten. Het opstarten van een nieuw jaar; voornemens, werk, school, noem maar op.
Als student en freelancer vind ik het zo godvergeten (excusez le mot) moeilijk om weer volop gas te geven. Vooral met de gevoelstemperatuur van -230 graden buiten wil ik het liefst lekker binnen zitten voor mijn niet bestaande open haard.
Hoe krijg ik die motor weer op volle toeren? Hoe krijg ik iedere neuron in mijn hersenpan weer actief en doe ik die slow-motion knop uit?
Ik heb besloten om het niet te doen, die volle toeren en al dat actieve. Dieren houden niet voor niets een winterslaap. Alle energie gaat naar je lichaam en wordt geïnvesteerd in je afweersysteem en innerlijke verwarming. Lijkt me prima.
Zolang het koud is ga ik dus zelf ook op stand-by. Tijd om te genieten van het weer en van het niet zo ontzettend druk hebben. Een collectieve winterslaap. Tot op het moment dat de zon de koude wind verslaat en de lente mijn innerlijke motivatiemotor laat aanslaan.

Guusje Slagter is student aan Fontys Academy for Creative Industries, auteur van 'Dit Ben Ik' en 'De Kleine wereldverbeteraar' en ondernemer met haar bedrijf Bureau Dit Ben Ik.