Eindhoven,
11
december
2017
|
14:21
Europe/Amsterdam

Code rood actief- veel Fontys-gebouwen sluiten

UPDATE: inmiddels meerdere gebouwen gesloten

Vanaf het middaguur geldt ‘code oranje’ wegens grootschalige gladheid door sneeuwval. Het KNMI heeft het weeralarm afgekondigd voor heel Nederland, behalve de Wadden. Veel scholen reageren met het sluiten van de deuren. Fontys blijft in principe open.

UPDATE 14.00 uur

Dinsdag 11 december - Inmiddels geldt 'code rood'. De gebouwenmanagers hebben besloten de volgende panden te sluiten: om 13.00 uur: Meerkoldreef en Stappegoor P2, P3, P4 in Tilburg en H4 (Horsten, TUe terrein); om 14.00 uu: S1, S2, R3/4, EK (sporthogeschool) in Eindhoven; om 16.00 uur GI (Gimbrèrelaan) in Tilburg; om 18.uur: gebouw S3 in Eindhoven. Op Stappegoor in Tilburg blijft gebouw P1 open voor studenten en medewerkers voor wie het niet mogelijk is thuis te komen. In Eindhoven blijft R1 om die reden open. 

UPDATE 15.00 uur: In Venlo zijn de lessen geannuleerd, maar het gebouw blijft open totdat iedereen weg is. P7 (circus-opleiding) in Tilburg sluit rond 16 uur. De Witte Dame in Eindhoven blijft normaal geopend.

Woordvoerder Piet van Ierland in een reactie: “Wij zijn een openbare en toegankelijke instelling. Iedereen die les kan en wil volgen is welkom op de campus. Het is verder aan de instituten en opleidingen zelf om te bepalen of vanwege het weer lessen geannuleerd worden en daarover studenten te informeren.”

Uit de instituutspagina’s op Facebook blijkt dat veel Fontys-instituten vanaf het middaguur toch sluiten. Dat geldt bijvoorbeeld voor Fontys Communicatie in Tilburg en Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid (zowel Eindhoven als Tilburg). De Fontys Lerarenopleiding Tilburg heeft besloten om voor vandaag de deeltijdlessen te laten vervallen.

Veel (middelbare) scholen gooien de deuren vanmiddag dicht. Ook Avans heeft die maatregel inmiddels organisatiebreed genomen.

In de regio Brabant en Limburg verwacht het KNMI vanmiddag 5-10 cm sneeuw. In Limburg zal de sneeuw worden afgewisseld met regen. Vannacht wordt het droog, maar blijft er kans op gladheid bestaan door sneeuwresten en bevriezing. [Frank van den Nieuwenhuijzen]