Eindhoven,
26
mei
2023
|
09:37
Europe/Amsterdam

The Little Mermaid

Het is te zien dat Disney inmiddels veel ervaring heeft opgedaan als het gaat om live action-remakes van klassieke films. Hoewel de verwachtingen niet bijster hoog waren, verdient de langverwachte en met kritiek doordrenkte film ‘The Little Mermaid’ de koppositie in mijn lijstje van de inmiddels verschenen Disney make-overs.

bron review‘Mulan’, ‘Peter Pan’, ‘The Lion King’, ‘Beauty and the Beast’, ‘Maleficent’ en ‘Cruella’. Disney heeft het de afgelopen jaren loeidruk gehad met het maken van gedigitaliseerde versies van de sprookjes waar ieder kind vroeger naar keek. Is de koek na al die jaren niet een keer op? Niet als het aan Disney ligt. Hoe meer opgepoetste versies, hoe meer geld, hoe beter.

‘The Little Mermaid’, de nieuwste in het rijtje, is sinds donderdag te zien en is op een paar kleine aanpassingen na - want we moeten nu eenmaal met de tijd mee - een exacte kopie van de gelijknamige animatiefilm uit 1989, die dan weer gebaseerd is op het sprookje van Hans Christian Andersen uit 1837.

Het grootste verschil tussen de klassieker en de live action-remake zit ‘m in de hoofdrolspeelster die Ariel speelt: Halle Bailey. Veel fans waren het er niet mee eens dat de oorspronkelijk witte zeemeermin door een zwarte actrice gespeeld zou worden. De film werd ver voor de release overladen met kritiek, maar Halle maakt met haar stem als een nachtegaal en stoere doch schattige verschijning een geweldige indruk. Net als actrice Melissa McCarthy overigens, die een hilarische versie van Ursula de zeeheks neerzet.

Cijfer: een 8 - “Veruit de beste Disney make-over die ik tot nu toe heb gezien.” [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.