Eindhoven,
17
november
2023
|
09:28
Europe/Amsterdam

Takumi Tonkotsu

Wanneer een restaurantketen twee locaties heeft in eenzelfde stad, moet dat haast wel de moeite waard zijn om er eens te gaan eten. Voor het eerst slurpte ik noedelsoep bij restaurant Takumi Tonkotsu in Eindhoven, en het was zeker niet de laatste keer.

De binnenkomst laat even op zich wachten. Mensen staan letterlijk buiten in de rij om een tafeltje bij het ramenrestaurant in de Eindhovense binnenstad te bemachtigen. Dat voorspelt veel goeds. Hier scoort Takumi meteen de eerste pluspunten: personeel verontschuldigt zich voor het wachten en probeert iedereen zo snel mogelijk te helpen.

Eenmaal aan tafel en met een menukaart in de hand blijkt de keuze voor een relatief klein restaurant enorm. Voor iemand die nog nooit noedelsoep heeft gegeten, is het een beetje een gok, maar we gaan voor de eerste soep op de kaart. Met varkensvlees, kool, lente-ui, paksoi, bamboe, gebakken uitjes en een gekookt ei. Gefrituurde gyoza en een huisgemaakte ijsthee maken de bestelling compleet.

De ijsthee is heerlijk verfrissend met een zoetje, de dumplings zijn heet en knapperig en de bouillonsoep smaakt na iedere hap beter dan die ervoor. Kortom: even snel wat eten bij Takumi is een absolute aanrader. Houd wel rekening met het ‘even snel’: het is namelijk niet de bedoeling om lang te tafelen en reserveren is niet mogelijk. Maar het was het buiten wachten meer dan waard. [Noëlle van den Berg]

Cijfer – 8,5. Vriendelijk personeel, heerlijk en snel eten en ook nog een slabbetje voor gasten die hun soep niet zonder knoeien kunnen verorberen. Of je nu in Eindhoven, Düsseldorf, Milaan, Barcelona, Wenen of Praag bent: Takumi is een aanrader.

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Rebekka Janssen-Karsseboom
17
November
2023
Yes!! Het is eten is heerlijk daar! En nog zoveel lekkers om uit te proberen ;-)