Eindhoven,
15
september
2023
|
09:12
Europe/Amsterdam

Peppernuts

Het lijkt wel alsof de pepernoten ieder jaar eerder in de winkelschappen komen te liggen. Bij supermarkten zijn ze in veelvoud te vinden, vooral de standaardsmaken zoals chocolade, truffel en karamelzeezout. Maar wil je iets speciaals? Dan kun je sinds een week of twee terecht bij Peppernuts, een gloednieuwe pepernotenspeciaalzaak aan de Heuvelstraat in Tilburg.   

Tientallen smaken worden in de winkel in zeven verschillende categorieën onderverdeeld: fun, bartender, dessert, barista, bakery, fruity en herbs & spicy. Vooral de sectie bartender valt me op. Niet omdat ik nou zoveel van drank houd (oké, misschien een beetje), vooral omdat de smaakcombinaties me gruwelijk goor lijken. Rum cola? Lekker an sich, maar niet in combinatie met een pepernoot. Limoncello? Zelfde liedje. Licor 43? Idem. Blue Curaçao? Sowieso niet mijn favoriet, laat staan in pepernotenvorm.

Maar goed, we willen een divers beeld van het complete assortiment en dus proeven we een pepernoot in elke categorie.

Fun - bubble gum: precies waar ik bang voor was. Goedkope kauwgomsmaak verpakt in een pepernoot. Geen aanrader. Deze zak gaat naar m’n jarige nichtje van drie.

Bartender - strawberry daiquiri - er was me een alcoholsmaakje beloofd. Proef ik niet. Zoetigheid en fruit, maar geen alcohol.

Dessert - crème brûlée: lekker, beetje saai, maar lekker. Smaakt alleen in de verste verte niet naar crème brûlée.

Barista - karamel zeezout: altijd lekker. Niks op aan te merken.

Bakery - café noir: van deze wil je er nog drie eten. Of zes. Of eigenlijk gewoon de hele zak. Smaakt precies naar het gelijknamige koekje.

Fruity - dark orange: een miniversie van het bekende Pim’s koekje met donkere chocolade en sinaasappel.

Herbs & spicy - dark raspberry chili: van deze had ik de hoogste verwachtingen en die zijn waargemaakt. Met vlag en wimpel de winnaar. Je proeft eerst het zure van de framboos, daarna dringt de chocoladesmaak door. En net wanneer je je afvraagt waar de spice blijft, staat je mond in de fik. Voor even dan. [Karen Luiken]

Cijfer: een 9 - Peppernuts is vrij prijzig, maar als je een fervent pepernootliefhebber bent, is het elke euro waard. Smaken in overvloed en je mag alles gratis proeven.

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 1 (1)
Bedankt voor uw bericht.
Nico
27
September
2023
Herbal nuts, zou een meer voor de hand liggende naam zijn.