door Noëlle van den Berg,
28
maart
2024
|
14:10
Europe/Amsterdam

Paaseitjes

Ze liggen al heel wat weken in de winkel, maar eigenlijk zijn ze pas voor dit weekend bestemd: paaseitjes. Waar we vroeger de keuze hadden tussen melk, puur en wit, komen er de laatste jaren steeds meer smaken bij. Bron test er een paar.

Zodra je de supermarkt binnen loopt word je door de grote reclameborden en stellingen al snel naar de paasartikelen gelokt. Een aantal schappen is al aardig leeg, maar toch weten we vijf ‘bijzondere’ smaken veilig te stellen voor de test: melk chocolade karamel zeezout, melk chocolade nougat, witte chocolade discodip, witte chocolade crispy praliné en melk chocolade crème brûlée. Wat een straf om deze te moeten proeven voor je werk. We ranken de paaseismaken van minst lekker, tot favoriet.

Witte chocolade met crispy praliné vulling – Hoewel wit echt mijn go to chocoladesmaak is (ja ja, wit is geen echte chocolade), valt dit eerste ei een beetje tegen. De crispy toevoeging is bijna niet te vinden en de praliné vulling smaakt boterachtig en vet. Dit zakje blijft het langst in de kast.

Melk chocolade met nougat vulling - Prima qua smaak, maar ook wat gewoontjes. Waar je bij de andere eitjes echt een toevoeging proeft, ontbreekt dat een beetje bij deze variant. Wel bevat de vulling ‘chewy’ stukjes nougat, die voor een herkenbare smaak zorgen.

Melk chocolade karamel zeezout - Zo, dit paasei mag met recht de naam ‘karamel zeezout’ dragen. Vaak ontbreekt het aan het zout, maar dat proef je in deze chocolade heel goed terug. Inclusief een zoete vlaag van karamel lijkt dit paasei op een mini-versie van de bekende chocoladereep.

Melk chocolade met crème brûlée vulling – Hoewel de vulling qua smaak niet direct aan het populaire Franse dessert doet denken, is dit één van de favorieten. De smaak is nog steeds goed en het knapperige suikertje in het ei zorgt daarbij voor een aangename verrassing.

Witte chocolade discodip – Als je, net als ik, van witte chocolade houdt, zijn deze discodip-eitjes een enorme aanrader. Ook voor degenen sneller melk of puur kiezen: proef deze eieren een keer. Er zit een knapperige discodip in de paaseitjes verwerkt en de witte chocolade heeft een goede smaak. Deze variant brengt, dankzij de discodip, het kind in je naar boven.

Cijfer: 7. “Leuke keuzes, maar niet alle varianten lijken te werken. Met chocolade is het natuurlijk wel zo dat smaken verschillen, dus is er voor ieder wat wils.”

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.