Eindhoven,
12
mei
2023
|
09:57
Europe/Amsterdam

Missing

Screenlife films zijn er inmiddels genoeg, maar ze zijn lang niet allemaal even goed. Naast ‘Host’ en ‘Spree’ als positieve voorbeelden, is de nieuwe film ‘Missing’ in dit rijtje ook zeker een vermelding waard.

Screenlife is een genre waarbij alle gebeurtenissen zich op een virtueel scherm afspelen. In plaats van professionele camera’s worden er webcams, simpele videocamera’s of apps zoals FaceTime gebruikt. 

Bij ‘Missing’ is dat ook het geval en dat gebeurt op zo’n manier dat je er soms versteld van staat wat we tegenwoordig allemaal kunnen met technologie (zegt een Millenial die zich dagelijks op het wereldwijde web begeeft).

‘Missing’, begin dit jaar verschenen in de bioscoop en sinds kort te zien op Pathé Thuis, gaat over June, een tiener die haar vader op jonge leeftijd verloor en nu een moeizame band met haar moeder heeft. Maar of ze nu hecht met elkaar zijn of niet, de paniek slaat ernstig toe als June’s moeder plotseling verdwijnt tijdens een reisje met haar nieuwe vlam. Als June bij haar zoektocht niet de hulp krijgt waar ze op gehoopt had, gaat ze zelf op onderzoek uit.

Cijfer: een 7,5 - ‘Missing’ gaat in een sneltreinvaart aan je voorbij en zit structureel goed in elkaar. De film verveelt geen seconde. Je verbaast je over de speurskills van June en de onverwachte plottwist. [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.