Eindhoven,
15
december
2023
|
08:53
Europe/Amsterdam

Leave the World Behind

Goed verhaal, een sterrencast en een spanningsboog die je tot het einde van de film vasthoudt. De nieuwe Netflix-film Leave the World Behind heeft het allemaal.

Met het uitgebreide aanbod aan apocalyptische films moet je tegenwoordig hard je best doen om nog uit te kunnen blinken met een origineel verhaal. De trailer had ik voor het kijken van Leave the World Behind niet bekeken, en dus had ik weinig verwachtingen, maar de makers zijn er met vlag en wimpel in geslaagd om er een episch verhaal van te maken.

De film gaat over een gezin dat de stad verlaat om een weekendje van de rust te kunnen genieten. Dat doen ze in een luxueus huis in de natuur, dat ze hebben gehuurd van ene George. Maar wanneer die George samen met zijn dochter plots voor de deur staat, neemt het familie-uitje een onheilspellende wending. Een cyberaanval schakelt alle apparaten uit en zorgt voor steeds meer problemen. Vergaat de wereld of is er iets anders aan de hand?

Met de cast die Netflix voor deze film heeft weten te strikken was ik al een beetje bevooroordeeld. Want als Julia Roberts, Ethan Hawke, Kevin Bacon, Mahershala Ali én Myha’la allemaal een hoofdrol spelen, dan moet het vertrouwen in de film – in ieder geval bij Netflix – hoog zijn. En dat mag ook wel. De acteurs hebben stuk voor stuk een knap staaltje werk verricht. 

Het enige puntje waar ik me zorgen over maakte, was de speelduur: bijna tweeënhalf uur. Ik kijk het liefst films van maximaal anderhalf uur, dus de spanningsopbouw moest ijzersterk zijn. Maar ook op dit vlak ben ik niet teleurgesteld. Je hebt tot het einde van de film nodig om te snappen waar het verhaal naartoe gaat. En zelfs dan begrijp je het nog steeds niet helemaal.   

Cijfer – een 8. Verveelt geen moment. Eigenlijk jammer dat deze film niet in de bioscoop is verschenen.  [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties 1 - 2 (2)
Bedankt voor uw bericht.
Helmi
04
February
2024
Hele goede film waardeloos eind
P.Croese
24
December
2023
Goede film maar absurd einde. Oftewel geen einde. Verschrikkelijke deceptie