Eindhoven,
08
maart
2024
|
09:33
Europe/Amsterdam

IJssalon Intermezzo

Dat het zonnetje deze week weer is gaan schijnen is niet alleen fijn voor degenen die graag buiten zijn. Ook Intermezzo kan weer aan de bak; de ijssalon in Tilburg heeft sinds begin deze maand de deuren weer geopend. Een goed excuus om de (smakelijke) proef op de som te nemen.

IJssalon Intermezzo is inmiddels een begrip in Tilburg en niet meer weg te denken uit de Tilburgse binnenstad. Naast de grotere locatie op de kruising van de Spoorlaan en de Heuvelring is ook een stukje verderop op de Heuvelring, tussen de Korte Heuvel en het Piusplein, nog een kleinere ijssalon te vinden. Beide lopen ze als een trein, en dat is ook niet gek als je de ijskaart hebt gezien. Met bijna tachtig smaken is er namelijk écht voor ieder wat wils.

Vandaag laat ik me verrassen. Ik ben normaal een enorme zoetekauw, dus met de ‘smaak van de maand’ caramel cooki val ik sowieso met m’n neus in de boter. Tenminste dat hoop ik, want er moet natuurlijk ook nog geproefd worden. De juffrouw die me helpt raadt yoghurt-kersen aan, haar favoriet. Ook de smaken bosvruchten en yoghurt-sinas-mango ontkomen er niet aan.

Na het proeven van de vier smaken kan ik maar één conclusie trekken: run, don’t walk naar Intermezzo als je zin hebt in een ijsje. De yoghurt-sinas-mango smaakt naar een Solero-ijsje van Ola, de yoghurt-kersen heeft een fris zuurtje en de caramel cookie zorgt er met heel wat cookiestukjes voor dat de zoete tand verzadigd wordt. Bosvruchten scoort het minst, want daarbij proef je in vergelijking met de andere smaken goed dat deze op waterbasis is gemaakt. Maar ook deze blijft smakelijk, iets wat we al jaren gewend zijn van de – in mijn optiek -  beste ijssalon van Tilburg.

Cijfer: 9 – “Voor de kenners onder ons zullen de prijzen wat tegenvallen in vergelijking met voorgaande jaren, maar als je jezelf echt een keer wil trakteren, is Intermezzo altijd een goed idee.

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.