Eindhoven,
02
februari
2024
|
09:07
Europe/Amsterdam

Ichi Café

Bij de Japanse keuken denk ik allereerst aan sushi en sashimi. Vervolgens aan miso en ramen. Maar taartjes en cake? Nee, dat niet. Je kunt er nu van proeven in Ichi Café. 

Als ik om 13 uur Ichi Café binnenstap, ben ik de enige klant. De meesten komen pas na het middaguur. Je kunt hier namelijk nog niet lunchen. Binnenkort wel. Ichi café is onderdeel van een Japanse restaurantketen en heeft ruim twee weken geleden een koffiehuis geopend in de Eindhovense binnenstad. Op de kaart staan veel verschillende soorten koffie, thee, melkvariaties, matcha, refreshers en iets wat ik nog niet ken: hojicha, een matcha met een nootachtige smaak. 

Als ik ernaar vraag, krijg ik bij alles een korte uitleg. Dat helpt me om mijn keuze te maken, al blijft het moeilijk om te kiezen uit zoveel lekkers. Uiteindelijk neem ik de matcha chocolate cake, want dat is de signature dish. En de black sesame latte, omdat de sesamzaadjes door Ichi zelf worden gebrand en gemalen. Ook neem ik een stuk burnt cheesecake. De kleur is afkomstig van taro, een lichtpaarse wortelknol. Verder krijg ik een stukje chocolate brownie, pandan chiffon en honeycomb geserveerd. 

Met enige aarzeling neem ik een hap van het matchataartje, omdat ik matcha soms best bitter vind. Maar deze hap is zoet met een ondertoon van cacao. De typische zeewiersmaak proef ik slechts heel subtiel. Terecht de signature dish. Dan stop ik een vorkje cheescake in mijn mond. Wat een sensatie: de wortelvulling smelt op mijn tong, terwijl het verbrande suikerlaagje kraakt tussen mijn tanden. Al het andere wat ik proef, smaakt ook lekker en het wordt prachtig gepresenteerd. 

Wat ik niet op kan, krijg ik mee naar huis. Kan ik mijn huisgenoten verrassen! 

Cijfer: 9 – Ichi Café is een fijne aanwinst in de Aziatische keuken. Geen studentenprijzen, maar kwalitatief goede, biologische producten met een eigen touch. Wel zou het fijn zijn als er op de menukaart een korte toelichting zou staan bij elk van de lekkernijen. [Marieke Verbiesen]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.