Venlo,
16
juni
2023
|
09:00
Europe/Amsterdam

Hagerhof

Een kinderboerderij met dartelende lammetjes, een balkende ezel en een zonnig terras. Hagerhof ligt op loopafstand van Fontys Venlo, waar je je even in alle rust kunt terugtrekken van de opleiding. Zorg er wel voor dat je genoeg tijd hebt om van je lunch te genieten, want even snel wat eten zit er niet in.

Na ruim twintig minuten wachten, als enige gast op het terras, word ik ontzettend vrolijk begroet door een medewerker die me vraagt wat ik wil drinken. Hij heeft een beperking, maar dat houdt hem allerminst tegen om dit werk te doen. Integendeel juist. Bij Hagerhof worden mensen met een beperking of een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid via een werkervaringstraject of via dagbesteding. Als verfrissend drankje wordt mij een ijskoffie aanbevolen door de jongeman, dus laten we daar maar voor kiezen.

Een heerlijke keuze blijkt even later. Deze ijskoffie smaakt écht naar koude koffie en wordt verrijkt met een bolletje vanille-ijs, slagroom en chocoladeschaafsel. Dat er wat kristallen in het bolletje ijs zitten neem ik al zittend in de zon maar gewoon voor lief.

Niet veel later wordt ook mijn salade warme kip gebracht. Die valt helaas tegen. De kip is koud en droog en de salade mist ook maar enige vorm van dressing, terwijl hij prachtig gepresenteerd op mijn bord ligt. Het feit dat er direct een vogeltje aanschuift om mee te peuzelen van mijn salade en bijbehorende brood, maakt echter heel veel goed en zorgt, ondanks deze kleine teleurstelling, voor een hele bijzondere ervaring.

Cijfer: 6,5 – Er is ontzettend veel keuze en het eten en drinken is ook voor studenten zeker betaalbaar. Helaas koos ik net het verkeerde gerecht van de kaart, maar het personeel en de diertjes die rondlopen bij Hagerhof maken veel goed. (Noëlle van den Berg)

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.