Eindhoven,
08
december
2023
|
09:46
Europe/Amsterdam

Fargo

Ooit begonnen als een tv-variant op de filmklassieker Fargo van de broertjes Coen, overklaste de gelijknamige tv-serie in de eerste twee seizoenen het origineel. Het derde en zeker het vierde seizoen vielen daarna tegen. Nu is daar het langverwachte vijfde seizoen.

Goede acteurs van naam en faam, hilarische plotwendingen, onverwacht geweld, maffe personages en dolkomische oneliners: de eerste twee seizoenen had Fargo het allemaal. Nu zijn op Videoland inmiddels vier afleveringen van seizoen vijf te zien. Maar een definitief oordeel vellen is lastig.

Maffe personages? Zeker. Juno Temple is als Dorothy net zo geschift als Kirsten Dunsts Peggy uit seizoen 2. Hilarische oneliners: vinkje. Bizarre plotwendingen? Mwah, nog niet echt, of het moet het nieuwe horrorachtige sausje zijn. Ook muziek en setting (Minnesota, 2019) zijn minder verrassend dan in voorgaande seizoenen.

En dan het acteerwerk. Briljant in de eerste drie afleveringen, matig in het vierde. Dit keer worden veel rollen dusdanig schmierend neergezet dat het eerder irritant dan leuk is. Jennifer Jason Leigh spant daarbij de kroon. Alleen Jon Hamm (bekend van Mad Men) ontsnapt tot nu toe aan dit schuifdeurentoneel.

Niets positiefs dan? Jawel, toch een paar keer hardop gelachen om oneliners. De verhaallijn is toch weer intrigerend. En okay then…  het is knap hoe de acteurs exact de intonatie en accenten weten te reproduceren van de spelers uit de eerste twee seizoenen. 

Cijfer: 7 - ‘Onderhoudend maar (nog) zeker geen tien met griffel zoals de eerste twee seizoenen. [Jan Ligthart]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.