Eindhoven,
22
december
2023
|
10:10
Europe/Amsterdam

Down Town

Stel: je hebt het even gehad met de familie-etentjes. Kan hè, zeker in december. Geen zin om te koken maar je wilt ook weer niet te veel geld kwijt zijn aan uit eten. Want, inderdaad, december. Dan is de Down Town Gourmet Market zo’n gekke optie nog niet.

Down Town, gelegen in het hart van het Eindhovense centrum, bestaat al best een tijdje. Over klandizie hebben ze er niet te klagen: op de meeste dagen zit het er goed vol. Dat zal ongetwijfeld niet alleen aan de sfeervolle inrichting maar ook aan de menukaart liggen: veel diverser kan die niet.

Dit is namelijk het bekende foodcourt-concept dat in Anglosaksische landen al veel langer bestaat. Stop kleine eettentjes bij elkaar onder één dak en zorg dat de klanten in één gemeenschappelijke ruimte plaatsnemen.

In het geval van Down Town kun je op je gemak langs alle 21 restaurantjes/keukens slenteren of met de QR-code op elke tafel via de telefoon je keuze maken. En de keuze is reuze. Van Indonesisch tot Grieks, van Texmex tot pannenkoeken, van sushi tot Libanees. Voor ieder wat wils. En: voor vrijwel iedereen betaalbaar.

Het eten wordt meestal ook ongeveer tegelijkertijd op tafel geserveerd – dat was in het verleden nog wel eens anders. Minpunten? Eéntje. Omdat het er vaak druk is, is het er vaak rumoerig. En de akoestiek (binnen, op het terras is het geen probleem) is erbarmelijk, dus een goed of intiem gesprek voeren tijdens het verorberen van je dumplings of je pita’s is niet voor iedereen weggelegd.

Cijfer: 8 “Goede prijs-kwaliteit verhouding. Een 7 in de koude maanden want de akoestiek is echt hinderlijk, een 9 als het warmer is en je ook buiten kunt zitten.” [Jan Ligthart]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.