Eindhoven,
21
april
2023
|
10:11
Europe/Amsterdam

De Burger

Een eettentje met een relaxte sfeer, niet te veel poespas en een gemixt publiek. De Burger ligt aan de voet van de Eindhovense Catharinakerk, om de hoek van stapstraat het Stratumseind. Maar voor een vette hap na het stappen kun je hier niet terecht, want dan zijn de deuren al dicht. Eerder voor een goede bodem.

Bestel dan wel een burger mét grote portie friet, want het bakje van 3,50 euro is daarvoor niet groot genoeg zegt mijn gezelschap, een 22-jarige student. En bestel geen Hangover Burger als je op date bent. Hij is zo hoog en smal als de toren van Pisa. Je moet er met je hele gewicht op leunen om hem zo plat te krijgen dat hij net tussen je kaken past.

Wel smaakt alles even lekker: de knapperige broodjes, de perfect afgebakken hamburgers en de frieten. Ook vegetariërs en veganisten kunnen hun hart ophalen. Ik heb nog nooit zo’n heerlijke vegaburger gegeten, knapperig van buiten en mals van binnen met een heerlijk rokerige smaak. Ook is er ruime keuze aan sausjes en toppings. Dat maakt het meteen ook wat duurder dan een gemiddelde hamburgertent. Voor de speciaal biertjes is er zelfs een aparte kaart.

Wie van weinig zout houdt, kan dat het beste even aangeven bij de bediening. Wij wilden onze dorst wegnemen met een milkshake, maar die misten we bij de desserts. Daarvoor zijn we op de terugweg toch nog even langs de McDonald's gelopen. De brownie en cheesecake eten we wel weer als we zin hebben in koffie, besluiten we.

Cijfer: 8 – Voor studenten met weinig geld is het eten best prijzig (de goedkoopste hamburger kost 8,50 euro exclusief toppings), daar tegenover staat dat de hamburgers en frieten verrukkelijk zijn. Daar kun je een date mee naartoe nemen. Maar weet wel wat je dan bestelt. [Marieke Verbiesen]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.