Eindhoven,
10
maart
2023
|
09:22
Europe/Amsterdam

De Belinda

Alsof je je in de jaren ’70 waant. Dat gevoel krijg je als je het in november geopende restaurant De Belinda binnenstapt. Na veel goede verhalen van mensen uit mijn omgeving móést ik hier wel een kijkje gaan nemen.

De nieuwsgierigheid werd vooral gewekt door de locatie. Want zegt nou zelf: hoe vaak eet je aan een haven in een ruimte die ooit dienstdeed als kappersboot? Heel lang geleden, dat dan weer wel, want vóór De Belinda zat hier met Boot 013 ook al een horecazaak.

Het pand is overgenomen door chefkok en ondernemer Giel van Schaaijk, die met RAK en Hooked ook al twee andere goedlopende restaurants in Tilburg heeft. Maar waar deze twee zaken zich wat meer richten op het luxere segment, is de menukaart van De Belinda wat eenvoudiger. Je vindt er klassieke voorgerechten zoals carpaccio, bisque en uiensoep. Gevolgd door tournedos, zeebaarsfilet of een truffelpasta als hoofdgerecht. En desserts zoals dame blanche, crème brûlée of een kaasplankje. 

Het eten was prima. Niet zo bijzonder als bij RAK of Hooked, maar dat is ook niet waar ik voor kwam. Ik werd naar De Belinda gezogen voor de speelse, kleurrijke en gezellige inrichting. Voor het uitzicht en voor een volle buik. Die punten zijn allemaal afgevinkt.

Cijfer: een 7. “Ik kom zeker nog eens terug. Maar dan wel in de zomer. Als de zon schijnt, we buiten op het nog in te richten terras (met ligbedjes en relaxte zitjes) kunnen zitten en je uitzicht hebt op al het moois dat de Piushaven te bieden heeft.” [Karen Luiken]

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.