Eindhoven,
02
juni
2023
|
09:44
Europe/Amsterdam

Barry

Het was genieten, die eerste drie seizoenen van Barry. De serie rond een huurmoordenaar die graag acteur wil worden stond bol van de plotwendingen, absurde moorden en hilarische momenten. Goed scenario dus, goede acteurs (voor de ouderen onder ons: Henry Winkler - the Fonz uit de successerie Happy Days van vorige eeuw - speelt de acteerdocent) en heerlijk droog gebracht.

Barry is een soort Dexter met komische noot. Gaandeweg de serie wist je op den duur niet meer wie deze aflevering nog zou overleven, zo onvoorspelbaar was de verhaallijn en daarmee de ‘onbedoelde’ moordzucht van Barry. Je wist als kijker dus ook niet wat te verwachten van het vierde en laatste seizoen. Liep dit wel voor iedereen goed af?

Helaas maakt dat laatste seizoen niet de verwachtingen waar die je op basis van de eerste drie seizoenen als kijker hebt. Afgelopen week kwam de laatste aflevering online bij HBO Max. En dat viel tegen. Nog steeds onvoorspelbaar, nog steeds veel doden. Maar de humor is ver te zoeken. En het feit dat het verhaal naar acht jaar later is verplaatst en de hoofdrolspelers in die tijd allemaal een gedaanteverwisseling hebben ondergaan, helpt ook niet mee. De schrijvers hebben duidelijk gemikt op nog meer onvoorspelbaarheid. Maar dat gaat dit laatste seizoen eigenlijk ten koste van bijna alles wat deze serie zo goed maakte. Jammer. 

Cijfer: een 6 - “Het blijft toptelevisie. Maar dit laatste seizoen gaat de serie wel vanaf die top gestaag downhill.” [Jan Ligthart]

 

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.