Eindhoven,
22
augustus
2023
|
12:03
Europe/Amsterdam

Brandveiligheid TF-gebouw niet in orde, Fontys neemt maatregelen

Fontys heeft maatregelen genomen vanwege een gebrekkige brandveiligheid van het onderwijsgebouw TF aan de Theodor Fliednerstraat in Eindhoven. Zo worden extra brandwachten ingezet en mogen er nooit meer dan 850 mensen tegelijk in het gebouw aanwezig zijn.

Het TF-gebouw is het onderkomen voor alle opleidingen die vallen onder Mens en Gezondheid, Paramedisch en Sociale Studies. Fontys gebruikt dit gebouw nog tot eind november, dan verhuizen alle opleidingen naar de nieuwbouw op campus Rachelsmolen. 

Fontys is eigenaar van het TF-gebouw, maar heeft de grond in erfpacht van TU Eindhoven. Die gaat dat daarna zelf in gebruik nemen.

Tijdens een schouw uitgevoerd in opdracht van TU/e kwam aan het licht dat de brandveiligheid te wensen overlaat. Het Fontysbestuur liet daarop interne en externe partijen onderzoeken uitvoeren. In juli is vervolgens overlegd met de gemeente en de brandweer over aanvullende maatregelen. Die zijn nu getroffen. 

Zo mogen zich dus nooit meer dan 850 mensen tegelijk in het gebouw bevinden, is het aantal bhv'ers en brandwachten opgeschaald en mogen er buiten het onderwijs geen andere activiteiten worden georganiseerd in het pand. Deze locatie wordt daarom ook niet gebruikt voor de huidige introductieweek. Gemeente en brandweer hebben volgens het Fontysbestuur bevestigd dat met dit pakket maatregelen het gebouw voor de resterende tijd veilig en verantwoord gebruikt kan worden. 

De medewerkers en studenten van de betreffende opleidingen zijn hierover inmiddels geïnformeerd. [Jan Ligthart]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.