's-Hertogenbosch,
25
mei
2021
|
12:05
Europe/Amsterdam

Brand in studentenflat: zestig woningen ontruimd

In een studentencomplex in Den Bosch is in de nacht van zondag op maandag een grote brand uitgebroken. Tientallen studenten moesten hun woning uit, een van hen raakte lichtgewond. Zover bekend waren er geen Fontys-studenten bij betrokken.

De brand ontstond rond half drie ’s nachts in een appartement op de tweede verdieping, waarvan de bewoner niet thuis was. Een andere bewoner zag de vlammen uit het gebouw slaan en belde 112.

Ladderwagen
In het gebouw waren 35 studentenBeeld uit video van overbuurvrouw. aanwezig, meldt Omroep Brabant. Omdat de rook zich snel door de hele flat verspreidde, konden sommige van hen niet zelf naar buiten. Zij moesten met een ladderwagen door de brandweer uit het gebouw worden gehaald.

Naar de oorzaak van de brand is een onderzoek gestart. Het gebouw met zestig appartementen zou enkele maanden geleden juist nog door woningcorporatie BrabantWonen zijn aangepakt om het brandveiliger te maken, weet het Brabants Dagblad. Voorlopig moeten 24 bewoners ergens anders slapen. BrabantWonen heeft hen ondergebracht in een hotel in de binnenstad. [HOP]

Zover nu bij Bron bekend wonen er geen Fontys-studenten in dit complex. In Den Bosch heeft Fontys de opleidingen HBO-Rechten (samen met Avans), Pabo en Pedagogiek.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.