Eindhoven,
15
juni
2020
|
15:58
Europe/Amsterdam

Boek over 'de honderd belangrijkste vragen'

Rens van der Vorst is vrijwel vanaf het begin columnist bij Bron. Dit platform vroeg hem omdat hij een boek had geschreven met de intrigerende titel 'Appen is het nieuwe roken'. Deze week verschijnt zijn tweede boek: 'Waarom je altijd wilt winnen van je navigatiesysteem'. Voor meer dan de helft gevuld met (aangepaste) Bron-columns. 

"100 stukjes over de 100 belangrijkste vragen van deze tijd, daar gaat dit boek over", zegt Van der Vorst zelf. "Waaronder de belangrijkste vraag van allemaal: wat hebben we de afgelopen drie maanden geleerd."

Het antwoord is volgens het hoofd innovatie van de Dienst IT van Fontys en zelfbenoemd technofilosoof - (spoiler alert!) - bar weinig. "Als we fysiek niet meer bij elkaar kunnen zijn, valt veel weg. En wat overblijft valt veelal tegen. We leven dan wel in een wereld van digitale technologie, maar het blijft vaak behelpen."

Dat klinkt allemaal serieuzer dan de toon van het door Atlas uitgegeven boek. Daarin zijn het toch de kwinkslagen die overheersen. "Dat heb ik ook wel 'geleerd' bij Bron, ja." Veel uit het boek kwam dan ook eerder hier al voorbij. "Alleen zijn die nu 'ont-Fontyst' omdat dit boek voor een breder publiek is bestemd."

Fans van Rens zullen zijn reclamefilmpje op Youtube kunnen waarderen. Maar vooral de wijze waarop hij zijn persoonlijke boekpresentaties heeft bedacht - bij hem thuis, in de kroeg of in de plaatselijke boekhandel - is vintage Van der Vorst. [Jan Ligthart

Onders de lezers van Bron verloten we exemplaren van dit boek voor de tien snelste reageerders.  

 

Reacties 1 - 10 (10)
Bedankt voor uw bericht.
Bart Verhagen
24
June
2020
Appen is het nieuwe roken was al een heel leuk boek om te lezen. En de columns van Rens geven een mooi beeld van hoe Rens naar de technologishe wereld kijkt. Het lijkt mij heel leuk om dit tweede boek ook eens te mogen lezen!
Hans Sillen
22
June
2020
Als een van jouw vaste column-lezers wil ik natuurlijk heel graag in het bezit komen van je nieuwe boek, ook al wordt wellicht maar 1 vraag die ik zelf ook zou hebben door jou beantwoord. Ik wil natuurlijk goed op de toekomst voorbereid zijn!
Harold Koolen
19
June
2020
Ik heb genoten van je vorige boek 'Appen is het nieuwe roken'. Ben zeer benieuwd. Proficiat met de uitgave van je nieuwe 2e boek.
Erik
19
June
2020
Wat een heerlijke vraagstukken om me eens in te verdiepen
Natasja Martens
19
June
2020
Wow een boekpresentatie van 25 uur... die heb ik nog niet eerder gezien.
Rob Vogels
19
June
2020
wat een heerlijk boek om de vakantie mee te vullen!!
Mariëtte Denissen
19
June
2020
Belangrijke technologische vragen van deze tijd: interessant!
Hannes
19
June
2020
Ik wil helemaal niet "winnen" van mijn navigatiesysteem(?) maar ik ben nieuwsgierig waarom jij denkt van wel.
Sebas
17
June
2020
Heb ik nou helemaal voor niets al die losse blogpost zitten downloaden! :-( Ik had blijkbaar gewoon op de special edition moeten wachten.
martin huisman
16
June
2020
Hoe of waar kan ik mij aanmelden voor de verloting van zo'n 'grappig' exemplaar?
Redactie
16
June
2020
Hier dus.