Eindhoven,
15
november
2023
|
12:07
Europe/Amsterdam

Fontys-'student' Vala (13) heeft rol in Netflix-serie Ferry

Ze is pas dertien jaar oud, maar heeft nu al een indrukwekkend cv. Vala Verhoef, die de vooropleiding dans van Fontys volgt, is te zien in de nieuwe Netflix-serie over Ferry Bouman, een van de meest geliefde personages uit Undercover.

Vala heeft altijd een passie voor dansen gehad en startte om die reden drie jaar geleden haar middelbareschoolcarrière bij het Willem II College in Tilburg. Daar heeft ze namelijk de mogelijkheid om haar schooltaken te combineren met een vooropleiding van Fontys, gericht op dans. Met in de hoop daarmee een plekje op Fontys te kunnen bemachtigen als de tijd eenmaal rijp is.

Jonge Daniëlle
Maar die plannen zijn inmiddels gewijzigd. Voor een deel althans. Vala heeft in de afgelopen jaren mogen proeven van de acteerwereld en die bevalt haar erg goed. Misschien zelfs nog wel meer dan de danswereld. Ze had rollen in het Efteling-toneelstuk CARO en – recenter nog – in Ferry: De Serie. Laatstgenoemde verscheen onlangs op Netflix. 

“Ik speel de jonge Daniëlle, het personage dat gespeeld wordt door Elise Schaap”, legt Vala uit. “Vorig jaar zag mama via Facebook een oproep voor een nieuwe Netflix-serie waarin gezocht werd naar een meisje met bruin haar, blauwe ogen en een Brabants accent. We wisten toen nog niet dat het om Ferry: De Serie ging.” [Tekst gaat verder onder de foto's]

Vala meldde zich aan en vloog met gemak alle castingrondes door. In de zomer van vorig jaar kwam het verlossende telefoontje: Vala had de rol. “Ik stond van blijdschap te springen in de woonkamer. Ik ben meteen alle seizoenen van Undercover gaan kijken – dat mocht eerder nog niet omdat het eigenlijk een 16-plusserie is – en keek vervolgens de daaropvolgende film over Ferry Bouman.” 

Frank Lammers
Voorbereid en wel vonden een paar maanden later de opnames plaats. Dat waren lange, maar vooral leuke dagen. Vala: “Ik heb toen ook een deel van de cast leren kennen. Frank Lammers was heel aardig. Met hem heb ik veel gekletst en grapjes gemaakt. Tijdens het avondeten, toen hij net klaar was met het opnemen van zijn scène, kwam hij naast me zitten. Hij zat nog helemaal in zijn rol. Dat was heel grappig.”

Na de opnames zou het nog een jaar duren voor de serie zou worden uitgezonden. In de tussentijd heeft Vala haar rol strikt geheim moeten houden, maar begin deze maand gooide Netflix alle afleveringen online en mocht het hoge woord er eindelijk uit. “Ik ben in de vijfde aflevering te zien, dus ik heb op de dag van de release meteen de eerste vijf afleveringen bekeken. Daarna heb ik mijn scène in alle andere talen gekeken. In het Frans, Duits, Engels en Spaans.” 

Ultieme droom
Het acteren is Vala goed bevallen. Misschien wel iets té goed. Goed genoeg in ieder geval om zich de komende tijd wat meer op het acteren te willen richten. “Ik maak de vooropleiding van Fontys natuurlijk gewoon af, maar ik weet nog niet wat ik daarna wil doen. Ga ik alsnog de dansopleiding doen zoals ik drie jaar geleden van plan was? Of wil ik toch naar de kleinkunstacademie in Amsterdam? Beide opties spoken door mijn hoofd. Mijn ultieme droom is om ooit in een psychologische thriller te mogen spelen.” [Karen Luiken]

Reageren kan hieronder. Eenmaal gepubliceerde reacties worden niet verwijderd

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.